Deadpool & Wolverine'in yapımcısı: "Yetişkin adamlar hıçkıra hıçkıra ağladı"

Geçmişte pek çok kez Wolverine'i canlandıran Jackman, o yapımlarda siyah deri giymişti

Hugh Jackman, Deadpool & Wolverine'de Wolverine rolünde (Disney)
Hugh Jackman, Deadpool & Wolverine'de Wolverine rolünde (Disney)
TT

Deadpool & Wolverine'in yapımcısı: "Yetişkin adamlar hıçkıra hıçkıra ağladı"

Hugh Jackman, Deadpool & Wolverine'de Wolverine rolünde (Disney)
Hugh Jackman, Deadpool & Wolverine'de Wolverine rolünde (Disney)

Tom Murray ABD Kültür Haberleri Editörü 

Deadpool & Wolverine'in yönetici yapımcısı Wendy Jacobson, Hugh Jackman'ı Wolverine'in ikonik sarı kostümüyle ilk kez gören yetişkin erkeklerin "hıçkıra hıçkıra ağladığını" söyledi.

Jackman, Marvel'ın orijinal çizgi romanlarındaki karakterle özdeşleşen sarı kostümü, X-Men karakterini canlandırdığı 17 yıl boyunca hiç giymemişti.

Jacobson kısa süre önce HeyUGuys adlı YouTube kanalına konuşarak "En çılgınca şeylerden biriydi" dedi:

Kamera testiydi. Çekime başlamadan önceydi. Her şeyden önce, bu adamların ikisini de kostüm içinde birlikte görmek akılları baştan aldı ama Hugh'nun sarı ve mavi içinde yürüyerek dışarı çıkması, yani sette hıçkıra hıçkıra ağlayan yetişkin adamlar vardı. Bu yüzden bunun özel, çok özel bir şey olduğunu biliyorduk.

Ryan Reynolds'ın Deadpool karakteriyle birlikte çekilen yeni film öncesinde Variety'ye konuşan Jackman, ilk X-Men filmi için 1999'da harekete geçildiğinde "herkesin siyah deri giydiğini" belirtirken "Böyle gelmiş böyle gider mantığı beynimin bir kısmına yerleşmişti" demişti.

"(Sarı kostümü) giyer giymez daha önce hiç giymediğime inanamadım" diye eklemişti.

Aynı röportajda Ryan Reynolds da "Bir ekibin böylesine bir tepki verdiğini hiç görmemiştim" demişti:

Geliştirmenin erken aşamalarında kostüm hakkında neredeyse hiç konuşmamıştık çünkü durum çok basitti. Artık o, bu kostümün içinde olmadan bu karakteri yapamazsınız.

Marvel Studios Başkanı Kevin Feige de Variety'ye "Hugh Jackman'ın, karakterin en ikonik kostümüyle hiç görünmemiş olması, 10 filmde Superman olup Superman kostümünü hiç giymemek gibi" demişti:

Bu, Wolverine için bunun olmazsa olmaz olmadığının bir kanıtı; karakter kostümden daha fazlası.

Reynolds, Deadpool'u ilk olarak 2009'daki Jackman liderliğindeki X-Men spin-off'u olan X-Men Başlangıç: Wolverine'de (X-Men Origins: Wolverine) canlandırsa da o film iyi karşılanmamıştı. Filmin rağbet görmemesine rağmen Reynolds canlandırdığı karakterin ayrı bir filmi olsun diye mücadele etti ve böylece 2016'da Deadpool gösterime girdi.

Deadpool'u hayata geçirmek için 10 yıldan uzun süre çabalayan Reynolds, filmi 20th Century Fox'la birlikte yapmak isterken yazarlar Rhett Reese ve Paul Wernick'in sette bulunmalarının bedelini bizzat ödediğini, bu yüzden de kendisinin maaşsız kaldığını kısa süre önce açıklamıştı.

The New York Times'a konuşan Reynolds şunları söylemişti:

Deadpool'a nihayet yeşil ışık yakıldığında başarılı olacağına hiçbir şekilde inanmıyordum.

Onu perdeye geri döndürmek için filmi yaparken alacağım ödemeden bile vazgeçtim.

Ortak yazarlarım Rhett Reese ve Paul Wernick'in sette bulunmasına izin vermediler, bu yüzden geriye kalan azıcık maaşımı benimle sette bulunmaları için onlara ödedim ki fiili bir yazarlar odası kurabilelim.

Deadpool & Wolverine'de ikili, Profesör X'in kötü kalpli ikiz kız kardeşi Cassandra Nova'yla kapışacak ki bu süper kötü karakteri de Emma Corrin canlandırıyor.

Film Türkiye sinemalarında 24 Temmuz'da, ABD'deyse 26 Temmuz'da gösterime girecek.

Independent Türkçe, Independent.co.uk/arts-entertainment



Azerbaycan, Eurovision'a Yahudi şarkıcı gönderiyor

Azerbaycan'da yaşayan 40 bine yakın Yahudiden biri de ortadaki Asaf Mişiyev (Tato Panahi)
Azerbaycan'da yaşayan 40 bine yakın Yahudiden biri de ortadaki Asaf Mişiyev (Tato Panahi)
TT

Azerbaycan, Eurovision'a Yahudi şarkıcı gönderiyor

Azerbaycan'da yaşayan 40 bine yakın Yahudiden biri de ortadaki Asaf Mişiyev (Tato Panahi)
Azerbaycan'da yaşayan 40 bine yakın Yahudiden biri de ortadaki Asaf Mişiyev (Tato Panahi)

Gelecek ay İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasında Azerbaycan'ı Mamagama grubu temsil edecek. 

İsrail basını, grubun solisti Asaf Mişiyev'in Yahudi olduğunu vurguluyor. 

Üç kişilik grubun Times of Israel'e verdiği röportaj bugün yayımlandı. Mamagama'nın Azeri baterist Arif Imanov, Lübnan ve Rusya asıllı gitarist Hasan Heydar ve Yahudi bir şarkıcıdan oluştuğu bildirildi. 

Asaf Mişiyev, kendisinin Dağ Yahudileri diye de bilinen Kafkasya Yahudilerinden olduğunu söyledi:

Grubumuz gerçekten büyük bir aile. Toleranslı Azerbaycan modeli gibi olduğumuz için bunu gösterebiliyoruz. Ben bir Yahudiyim. Arkadaşım Hasan, Lübnanlı bir Arap, arkadaşım Arif de Azerbaycanlı.

32 yaşındaki Mişiyev, Kuba asıllı olsa da Bakü'de doğup büyüdüğünü ve başkentte antisemitizmle hiç karşılaşmadığını ifade etti:

Burada uyruğunun, dininin, geleneklerinin önemi yok. Herkes barış ve sevgi içinde yaşıyor. Annem ve babam Yahudi. Azerbaycan'da iki Yahudi okulu var. Müzik okulumuz var ve ben de orada öğretmenim. Azerbaycan'ı bu yıl Eurovision'da temsil ettiğim için çok büyük gurur duyuyorum.

Mişiyev, biraz İbranice konuşabildiğini ve akrabalarıyla arkadaşlarının yaşadığı İsrail'i iki kez ziyaret ettiğini anlattı. 

Hasan Heydar da "Burada herkes kendisinin Yahudi olduğunu tacize uğramadan söyleyebiliyor" diye konuştu.

Yarışmaya 6 hafta kaldığını hatırlatarak rakiplerini dinlediklerini belirten grup elemanlarından Mişiyev, "İsrail'in şarkısına bayıldık" dedi. 

Heydar da İsrail temsilcisi Yuval Raphael hakkında "Onunla gurur duyuyoruz, umarım parlar" ifadesini kullandı.

Times of Israel, geçen seneki İsrail temsilcisi Eden Golan'ın Gazze savaşı nedeniyle protesto edildiğini hatırlatınca Heydar, "Bu bir müzik yarışması, siyasi bir tartışma değil" yorumunu yaparken Imanov da "Müzik insanları birleştirmeli" diye konuştu.

2021'de kurulan grup, Run With U adını taşıyan parçalarında 1980'lerden etkilenen tekno-pop melodilerini kullanıyor. Üç dakikalık şarkıdaki bağlama sesi de dikkat çekiyor. 

Independent Türkçe, Times of Israel, YNet