İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki askeri merkezlerini hedef alan ve bir kişinin ölümüne yol açan benzeri görülmemiş tırmanışının ardından Lübnan devletine çağrıda bulunan Hizbullah, topu hükümet ve devlete attı.
Milletvekili Hüseyin el-Hac Hasan, “Hala en az beş işgal noktası ve bir güvenlik şeridi var. Bu nedenle hükümet ve devlet, tüm yetkilileriyle birlikte insanların sorularını yanıtlamakla ilgileniyor, devam eden işgal konusunda ne yapacaklar ve seçenekleri neler?” dedi.
Askeri analist Riad Kahveci bunu Hizbullah'ın halk tabanına hesap vermekten kaçmasının bir yolu olarak görüyor. Kahveci, Şarku’l Avsat’a “Hizbullah, Lübnan'ı savaşa sokan, yıkım ve ölüm getiren yanlış politika ve stratejinin ardından halkın hesap sormasından kaçıyor” değerlendirmesinde bulundu.