ABD Başkanı Donald Trump, kendisini eleştiren bazı Twitter kullanıcılarını engellediği ve anayasayı ihlal ettiği gerekçesi ile Temyiz Mahkemesi tarafından verilen karara itiraz etti.
Reuters haber ajansına göre, New York kentindeki Manhattan Temyiz Mahkemesi’nde oy birliğiyle alınan kararda, resmi bir görevlinin eleştirel düşüncelere sahip kişileri sosyal medyada bloke etmesinin Anayasa'ya aykırı olduğuna hükmedildi.
ABD Adalet Bakanlığı tarafından dün geç saatlerde yapılan açıklamada, Trump hakkında üç hâkimin oy birliği ile verdiği kararın, temel bir yanılgı üzerine dayandığı belirtilerek, karara itiraz edildi.
Davadaki sanıklar arasında yer alan Beyaz Saray Sosyal Medya Direktörü Dan Scavino, Temyiz Mahkemesi’nin kararına itiraz ederken, ilk dava, Kolombiya Üniversitesi’nde bulunan 7 Twitter kullanıcısı tarafından açıldı.
Manhattan Temyiz Mahkemesi hâkimleri ayrıca, Mayıs 2018’de Twitter hesabından binlerce kullanıcıyı engelleyen Trump’ın takipçilerine yönelik engelleri kaldırması için mahkeme kararı çıkardı.
Hâkim Barrington Parker, mahkemenin kararına ilişkin yaptığı açıklamada ABD Anayasası’nın Birinci Ek Maddesi gereğince bir kamu görevlisinin beğenmediği görüşleri yazan kişileri engelleme hakkı bulunmadığını belirtti.
Twitter’da 63 milyon takipçisi bulunan ABD Başkanı Trump, "@RealDonaldTrump" hesabını aktif bir şekilde kullanıyor. Trump, hesabından izleyeceği politikaları açıklamanın yanı sıra zaman zaman kendisini eleştirenlere de buradan eleştiriler yöneltebiliyor.
Son Haberler
- Tel Aviv Gazze’de siyasi boyutlu bir çözümü reddederken, Lübnan ve Suriye'de kalıcı bir anlaşmaya öncelik verilmesi konusunda ısrarcı
- Suudi Arabistan, Trump'ın bölgesel vizyonunun temel taşlarından biri
- ABD-Suudi Arabistan İş Konseyi CEO'su: Veliaht Prens'in ziyareti stratejik ortaklığı hızlandırıyor
Bazı Twitter kullanıcılarını engelleyen Trump, mahkemenin kararına itiraz etti
https://turkish.aawsat.com/home/article/1870516/baz%C4%B1-twitter-kullan%C4%B1c%C4%B1lar%C4%B1n%C4%B1-engelleyen-trump-mahkemenin-karar%C4%B1na-itiraz-etti
Bazı Twitter kullanıcılarını engelleyen Trump, mahkemenin kararına itiraz etti
ABD Başkanı Donald Trump (AFP)
Bazı Twitter kullanıcılarını engelleyen Trump, mahkemenin kararına itiraz etti
ABD Başkanı Donald Trump (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة