Prenses Charlotte okula başladı

Prenses Charlotte okula başladı
TT

Prenses Charlotte okula başladı

Prenses Charlotte okula başladı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Prens William ile Kate Middleton'ın 4 yaşındaki kızları Charlotte, abisi Prens George’nin de eğitim aldığı Thomas’s Battersea’de eğitime başladı.
İngiliz Kraliyet ailesinde, tahtın 4. sırasında yer alan Charlotte’un 5 yaşındaki abisi Prens George, 2017 yılından bu yana Londra'nın güneybatısında bulunan aynı okulda eğitim alıyor.
Reuters’da yer verilen habere göre George'u bu okula gönderme kararı, kızları Charlotte’in ilk gününde ona eşlik eden  William ve eşi Kate Middleton'un Kraliyet geleneğinden bir kopuş olarak görüldü.
Çiftin üçüncü çocuğu Prens Louis, ilk doğum gününü Nisan ayında kutlamıştı.
4 ila 13 yaş arasında 560 öğrencinin bulunduğu Thomas Battersea okulunun yıllık ücreti 19 bin pound (24 bin dolar) civarında.



Putin: Her zaman benim yerime geçecek kişiyi düşünüyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (AP)
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (AP)
TT

Putin: Her zaman benim yerime geçecek kişiyi düşünüyorum

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (AP)
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (AP)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yayınlanan açıklamalarında, her zaman kendisinin yerine geçecek kişiyi düşündüğünü belirterek, Reuters'a göre birkaç aday arasında rekabet olabileceğini söyledi.

Putin, Joseph Stalin'den beri Kremlin'de en uzun süre görev yapan kişi olarak 1999'dan 2008'e kadar cumhurbaşkanlığı görevini yürüttü, ardından 2012'ye kadar başbakanlık yaptı ve 2012'den bu yana yeniden cumhurbaşkanı olarak görev sürdürmekte. Putin, Sovyet istihbarat servisi KGB'de albay rütbesinde subaydı ve 1999'da Boris Yeltsin'in görevinin son gününde başkanlığı devraldı.

Rus televizyonunun, Putin'in iktidara gelmesinin 25. yıldönümü vesilesiyle hazırladığı bir programda, halefi konusunda ne düşündüğü sorulan Putin (72), “Bu konuyu her zaman düşünüyorum” dedi.

Ve şöyle devam etti: “Sonunda seçim halkın, Rus halkının olacak... Halkın bir seçeneği olması için bir kişi, hatta birkaç kişi olması gerektiğini düşünüyorum.”

Putin'in açık bir halefi yok, ancak Rus anayasasına göre, cumhurbaşkanı görevini yerine getiremez hale gelirse, başbakan cumhurbaşkanının yetkilerini devralır.