Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Kim Kye Gwan, ABD Başkanı Donald Trump’a ‘bilge ve cesur’ benzetmesinde bulunarak övgüde bulundu.
Gwan, Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında yeni bir zirve yapılması fikrinin ABD gündeminde olduğunu belirtti.
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’nın haberine göre Gwan, Trump ve Kim Jong-un arasında üçüncü zirvenin gerçekleşme ihtimaline olumlu yaklaşarak, liderlerin daha önceki görüşmelerinin, iki ülke arasındaki ilişkilerde düşmanlığa son verme yönündeki siyasi iradelerini ifade etmelerini sağlayan tarihi olaylar olduğuna vurgu yaptı.
Gwan, Kuzey Kore’nin bu zirvelerden beri güven oluşturma çabalarına rağmen ABD’nin Güney Kore ile ortak askeri tatbikatlarına devam ettiğini ve Pyongyang'a karşı yaptırımlarını güçlendirdiğini hatırlattı.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Gwan, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için Kuzey Kore’nin nükleer silahlarını terk etmesi yönünde yapılan baskıyı eleştirerek, “Washington'da nükleer silahsızlardan vazgeçmesi halinde Kuzey Kore’nin parlak bir geleceği olacağını vurgulayan ve yaptırımların Pyongyang'ı Washington ile diyaloğa girmeye zorladığı fikrine sahip olan takıntılı politikacıların olması acı bir gerçek. Bu, gelecekteki zirvelerdeki ilerleme olasılığını sorgulamama neden oluyor” dedi.
Kye Gwan, Trump’ın Kuzey Kore konusundaki tutumunda diğer politikacılardan siyasi ve kararlılık açısından farklı olduğunu söyleyerek, “Bu yüzden Başkan Trump’ın akıllıca seçimleri ve cesur kararları konusunda umutluyum” ifadelerini kullandı.
Kuzey Kore'den Trump'a övgü
https://turkish.aawsat.com/home/article/1921116/kuzey-koreden-trumpa-%C3%B6vg%C3%BC
Kuzey Kore'den Trump'a övgü
ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Güney ve Kuzey Kore arasındaki silahlardan arındırılmış bölgedeki görüşmesinden bir kare (AFP)
Kuzey Kore'den Trump'a övgü
ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Güney ve Kuzey Kore arasındaki silahlardan arındırılmış bölgedeki görüşmesinden bir kare (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlenen Rus hava saldırısının ardından çıkan yangınla mücadele eden bir itfaiyeci (AFP)
Belçika'nın başkenti Brüksel'de Avrupa Komisyonu'na ev sahipliği yapan Berlaymont binası (AFP)
Fransa'nın kuzeydoğusundaki Soissons kasabası yakınlarındaki açık alanda, Fransa ve Belçika'nın ortak askeri tatbikatına katılan piyadeler (AFP)
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve aralarında Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in de bulunduğu Avrupalı liderler, 18 Ağustos 2025'te Washington'daki Beyaz Saray'da (Reuters)
ABD Başkanı Donald Trump ve Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, 14 Ekim 2025'te başkent Washington'daki Beyaz Saray'da (AFP)