Kuzey Kore, ABD ile 5 Ekim'de çalışma grubu düzeyinde görüşmeler yürütmek üzere anlaştıklarını açıkladı.
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'ya göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Chloe Son Hui, çalışma grubu görüşmelerinin Kuzey Kore ve ABD arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkileyeceğini umduğunu dile getirdi.
Chloe Son Hui, Kuzey Koreli yetkililerin görüşmelere katılmaya hazır olduğunu ifade etti.
ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Şubat ayında Vietnam'da bir araya geldiği ikinci zirve sonrası müzakereler durma noktasına gelmişti.
İki lider, geçtiğimiz Haziran ayında Kuzey ve Güney Kore arasındaki silahlardan arındırılmış bölgede düzenlenen son görüşmelerinde çalışma düzeyinde diyalogu sürdürmeyi kabul etmişti.
Ancak, Kuzey Kore’nin, ABD'nin Güney Kore ile ortak askeri tatbikatları iptal etmeyi reddetmesinin ardından gösterdiği tepki diyalogun askıya alınmasına neden oldu.
Trump’ın geçtiğimiz ay, Kuzey Kore’ye karşı yürüttüğü sert politikalarıyla tanınan Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ı görevden almasının ardından iki ülke arasındaki gerilim biraz olsun düşmüştü.
Son Haberler
- Sisi ile Hafter arasındaki görüşmelerde Sudan, deniz sınırları ve paralı askerler başlıkları ele alındı
- İsrail'in yeni ‘detayları’ Gazze anlaşmasının ilerlemesini tehdit ediyor
- Yarısı Gazze’de İsrail ateşiyle olmak üzere bir yılda Dünyada 67 gazeteci öldürüldü: İsrail ordusu gazetecilerin en büyük düşmanı
Kuzey Kore ve ABD 5 Ekim'de müzakerelere devam edecek
https://turkish.aawsat.com/home/article/1926976/kuzey-kore-ve-abd-5-ekimde-m%C3%BCzakerelere-devam-edecek
Kuzey Kore ve ABD 5 Ekim'de müzakerelere devam edecek
ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un (AP)
Kuzey Kore ve ABD 5 Ekim'de müzakerelere devam edecek
ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un (AP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة

