Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamanın ardından ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile enfekte olanların sayısı 107'ye ulaştı ve 12 kişi daha hayatını kaybetti. Sağlık yetkilileri, artan vaka sayısı ve sağlık personeli için gerekli koruyucu önlemlerin olmayışı dolayısıyla sağlık sisteminin çökme noktasına geleceği hususunda uyarıda bulundu.
Sağlık Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, başkent Hartum'da koronavirüs vakaları arasında yeni ölümlerin kaydedilmediği, ancak 15 kişinin koronavirüse yakalandığı bildirildi. Bununla birlikte açıklamada, hastaların izolasyon merkezlerinde gerekli sağlık hizmetlerini aldıkları ifade edildi, fakat iyileşme vakaları olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.
Sağlık Bakanlığı, Hartum’daki Washington Büyükelçiliği çalışanlarından birine virüs bulaştığını teyit etti. Bu konuda büyükelçilik tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, hasta Sudan dışına tahliye edildi.
Hartum’da ‘havalimanlarının, sınır kapılarının ve limanların kapatılmasının yanı sıra cuma namazıyla birlikte çeşitli toplu ibadetlerin bir süreliğine askıya alınması, pazarların kapatılması ve bankalarda müşterilerle yapılan doğrudan işlemlerin askıya alınması’ gibi bir dizi önlemle birlikte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Ancak yetkililer, vatandaşların yasaklara uymaları hususunda başarısız oldular. Şehrin bazı pazarlarında kalabalıklara tanık olunurken, benzin istasyonlarında ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu. Sudan, yakıt, yakacak ve gaz krizlerinin yanı sıra temel gıdaların fiyatlarının pahalılığından mustarip. Bu durum ilan edilen genel sokağa çıkma yasağına uymayı zorlaştırıyor.
Hartum'da ekmek, gaz ve yakıt kıtlığı nedeniyle yer yer gösterilere tanık olundu. Güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz kullanarak göstericileri dağıttı. Bununla birlikte eski rejimin destekçileri bazen virüsün varlığını inkar ederek salgının ülkedeki boyutunu sürekli bir şekilde hafife almaya çalışırken bazen de konvoylar ve gösteriler düzenleyerek yolları kapatıyor ve kalabalıkları bir araya getirmeye çalışıyor.
Sudan’da artan koronavirüs vakalarıyla birlikte sağlık sisteminin çökeceğinden endişe ediliyor
https://turkish.aawsat.com/home/article/2246871/sudan%E2%80%99da-artan-koronavir%C3%BCs-vakalar%C4%B1yla-birlikte-sa%C4%9Fl%C4%B1k-sisteminin-%C3%A7%C3%B6kece%C4%9Finden
Sudan’da artan koronavirüs vakalarıyla birlikte sağlık sisteminin çökeceğinden endişe ediliyor

Sudan’da artan koronavirüs vakalarıyla birlikte sağlık sisteminin çökeceğinden endişe ediliyor

لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة