Uçakta maske takmayan 2 yolcu darp edildi

Fotoğraf (İHA)
Fotoğraf (İHA)
TT

Uçakta maske takmayan 2 yolcu darp edildi

Fotoğraf (İHA)
Fotoğraf (İHA)

Hollanda’nın Kraliyet Havayolu Şirketi’nin (KLM) Amsterdam-İbiza uçuşu sırasında maske takmayı reddeden 2 yolcu diğer yolcular tarafından darp edildi.
Korona virüs salgını nedeni ile birçok havayolu şirketi uçuşların yeniden başlaması ile yolculara uçuş sırasında maske takma zorunluluğu getirdi. Hollanda’nın Kraliyet Havayolu Şirketi’nin (KLM) 31 Temmuz’daki Amsterdam-İbiza uçuşu sırasında maske takmayı reddeden 2 yolcu ile diğer yolcular arasında arbede çıktı. Maske takmayan 2 yolcu diğer yolcular tarafından darp edilerek, etkisiz hale getirildi. Uçakta bulunan yolcular tarafından kaydedilen görüntülerin bugün sosyal medyada paylaşılması ile olay sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntülerde maske takmayan yolculardan birinin diğer bir yolcu tarafından yumruklandığı ve bir süre sonra ise diğer yolcuların yardımı ile yere yatırılarak, kelepçelendiği görülüyor. Bazı yolcuların ise arbede sırasında, “Durun artık burada çocuklar var” dediği duyuluyor. Yolcular tarafından etkisiz hale getirilen 2 kişi uçağın İbiza’ya iniş yapması ile İspanyol polisi tarafından gözaltında alındı. Bazı yolcular ise gözaltına alınan 2 yolcunun alkollü olduklarını iddia etti.
KLM Sözcüsü konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Maske takmayı reddeden 2 yolcu diğer yolcuları hem sözlü hem de fiziksel olarak rahatsız ediyordu. Pilot, olayın büyümesi üzerine yerel yetkilileri konu hakkında bilgilendirdi. 2 yolcu inişin ardından polis tarafından gözaltına alındı. Uçuş güvenliğinin tehlikeye atılması söz konusu olmamıştır” ifadelerini kullandı. KLM, ise yolcuların maske kuralına uyup uymadıklarının uçağa binmeden önce kontrol edildiğini ve uçuş sırasında yolcuların bu konuda ara ara ikaz edildiğin açıkladı.
Öte yandan Hollanda’da korona virüs salgını ile mücadele kapsamında havalimanlarında ve KLM uçuşlarında maske takma zorunluluğu bulunuyor.



Suikast girişimine uğrayan Trump'ın 5 kurşun yediği sanılmış

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Suikast girişimine uğrayan Trump'ın 5 kurşun yediği sanılmış

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Yeni bir kitaba göre ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl temmuzda kendisine yönelik suikast girişiminden sonra, hastane yatağında üst düzey yardımcılarının "4 ya da 5" kez vurulduğunu düşündürecek kadar çok kanaması olduğunu söyledi.

2024: How Trump Retook the White House and the Democrats Lost America (2024: Trump Beyaz Saray'ı Nasıl Geri Aldı ve Demokratlar Amerika'yı Nasıl Kaybetti) adlı kitabın The Washington Post'ta yayımlanan kısmı, neredeyse bir yıl sonra Pensilvanya'nın Butler kentindeki saldırıya ilişkin yeni ayrıntıları ortaya çıkardı.

Trump, 13 Temmuz'daki kampanya mitinginde sahnede konuşurken, 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un yaklaşık 100 metre ötedeki bir binanın çatısından kendisine ateş etmesinin ardından Gizli Servis ajanları tarafından yere yatırılmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Kitapta, "Trump yatakta oturuyordu, üzerinde hâlâ takım elbisesi vardı. Kulağı bandajlıydı. Her yer kan içindeydi" yazıyor.

Trump daha sonra kitabın yazarlarına verdiği bir röportajda "Deli gibi kanıyordu" diye konuştu. Başkan, gelecekteki Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Susie Wiles, gelecekteki İletişim Sorumlusu Steven Cheung ve gelecekteki Özel Kalem Müdür Yardımcısı Dan Scavino'yu kastederek "Çok fazla kan olduğu için 4 ya da 5 kurşun yediğimi düşündüler" dedi.

sadfrgt
Alıntıya göre Trump'ın kampanya ekibi, hastanede şakalar yapmaya başladıktan sonra başkan adayının iyi olduğunu anladı (AFP)

Kitaba göre üçü, Trump hastane yatağında "şakalar yapmaya başlayınca" kısa süre sonra başkan adayının iyi olduğunu anladı.

Bu, kampanya için bir dönüm noktasıydı. Olayın ardından, geçmişte Trump'ı açıkça eleştiren dünyanın en zenginlerinden Amazon'un patronu Jeff Bezos ve Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'den Trump'a büyük destek geldi.

dfgthy
13 Temmuz, Trump kampanyası için bir dönüm noktasıydı. Trump, dünyanın en zenginlerinin (Amazon devi Jeff Bezos, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ve Tesla'nın patronu Elon Musk) iyi dileklerini ve desteğini aldı (AFP)

Kitaba göre "Bezos, Trump'ın içgüdülerinin onun kim olduğunu gösterdiğini ve aralarında bir dostluk olmasını istediğini söyledi".

Wiles daha önce bu insanlardan bazılarının ona yüz vermemesine hayret etti. Trump buna bayıldı. Harika vakit geçiriyordu.

Zuckerberg daha sonra Trump'ın vurulmasının ardından "yumruğunu havaya kaldırmasının" hayatında gördüğü "en havalı şeylerden biri" olduğunu söyledi.

13 Temmuz aynı zamanda geleceğin "first buddy"si (first lady sözcüğüne atıfla oluşturulan en yakın arkadaş anlamında bir kelime oyunu -ed.n.) ve Hükümet Verimlilik Bakanlığı'nın mimarı Elon Musk'ın Trump'ı resmen desteklediği gündü. Tesla'nın patronu o gün X'te yaptığı paylaşımda "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızla iyileşmesini umuyorum" diye yazdı.

dfgthy
Kitabın yazarları, "Trump buna bayıldı. Harika vakit geçiriyordu" diye yazıyor. Trump, eşi Melania'nın kendisini beklediği New Jersey'nin Bedminster kentine uçurulmuştu (AFP)

Trump, Cumhuriyetçi adaya karşı sergilediği felaket münazara performansının etkilerini hâlâ üzerinden atamamış olan dönemin başkanı Joe Biden'la kısa bir telefon görüşmesi yapmıştı.

Kitapta şöyle deniyor:

İki hafta önceki gergin münazaranın ardından bu telefon görüşmesi tuhaftı. Görüşme kısa sürdü. Ama Trump bunu 'aslında çok güzel' diye tanımladı.

Trump hastaneden ayrılmış ve eşi Melania'nın kendisini beklediği New Jersey'nin Bedminster kentine uçmuştu.

Kitabın 8 Temmuz'da yayımlanması bekleniyor.

Independent Türkçe