Arçelik, Japon devi Hitachi'nin hisselerine talip

Arçelik, Japon devi Hitachi'nin hisselerine talip
TT

Arçelik, Japon devi Hitachi'nin hisselerine talip

Arçelik, Japon devi Hitachi'nin hisselerine talip

Japonya merkezli Hitachi firmasının ev aletleri sektöründeki hisselerinin yaklaşık yüzde 60'ını Arçelik'e satmayı planladığı bildirildi.
Japonya merkezli elektronik ve teknoloji devi Hitachi'nin ev aletleri sektöründeki hisselerinin yaklaşık yüzde 60'ını Arçelik'e satmayı planladığı duyuruldu. Japon basınında yer alan haberlere göre, 300 milyon dolar tutarında olması beklenen satış ile Hitachi'nin, Avrupa ve Orta Doğu'da avantajlı bir konumda bulunan Arçelik ile birlikte kâr potansiyelini artırma amacı güttüğü ifade edildi.

Türkiye'de gündeme gelmişti
Geçtiğimiz günlerde Türkiye kamuoyunda yer alan haberlerde Arçelik'in Japon Hitachi'nin yurt dışı ev aletleri üretim operasyonlarını devralmak için görüşmelerde bulunduğu öne sürülmüş, satın alma işleminin yaklaşık 500 milyon dolar tutarında olacağı iddia edilmişti.

Arçelik görüşmeleri doğruladı
Arçelik tarafından KAP’a yapılan açıklamada görüşmeler doğrulanırken, “Hitachi Ltd ile görüşmeler devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamış, bağlayıcı bir sözleşme imzalanmamıştır” denilmişti.



Suudi Arabistan ekonomisi yüzde 3,9'luk güçlü bir büyümeye imza attı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad (SPA)
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad (SPA)
TT

Suudi Arabistan ekonomisi yüzde 3,9'luk güçlü bir büyümeye imza attı

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad (SPA)
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad (SPA)

Suudi Arabistan ekonomisi, petrol dışı sektördeki büyümenin ve petrol faaliyetlerindeki artışın etkisiyle beşinci çeyrekte üst üste büyümesini sürdürdü.

Genel İstatistik Kurumu'nun dün açıkladığı ön tahminlere göre, gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH), 2025 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 oranında büyüyerek, yüzde 3,3'lük büyüme kaydedilen ilk çeyreğe göre artış gösterdi.

Bu artışın ana nedeni, petrol dışı ekonominin yüzde 4,7 büyümesi, petrol faaliyetlerinin ise ilk çeyrekteki hafif daralmanın ardından yüzde 3,8 oranında artması oldu.

Büyüme rakamları, dün açıklanan ikinci çeyrek bütçe verileriyle örtüşerek, petrol dışı gelirlerde yıllık bazda %7 artışla 149,861 milyar riyal (39,9 milyar dolar) olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 140,602 milyar riyal (37,4 milyar dolar)  olarak gerçekleşmişti