Güvenlik kaynaklarına göre, Irak askerleri ve Peşmerge güçleri, ülkenin kuzeyinde bulunan ve bir gün önce DEAŞ unsurları tarafından ele geçirilen Lahiban köyünün kontrolünü bugün geri aldı.
Kaynaklar, DEAŞ unsurlarının Pazar günü düzenlenen ayrı bir saldırıda, ülkenin kuzeyindeki Kara Salem köyüne düzenlediği saldırıda dört Peşmerge gücü ve bir sivili öldürdüğünü, altı kişiyi de yaraladığını söyledi.
Peşmerge saflarından bir albay, DEAŞ unsurlarının gece saatlerinde Kürt güçlerinin mevzilerine yönelik saldırılarda vur-kaç taktiği uyguladığını belirtti.
İki Irak güvenlik kaynağı, Irak askerleri ve Peşmerge güçlerinin bugün saldırıların gerçekleştiği bölgeye takviye güç gönderdiğini ve askeri helikopterleri sevk ettiğini bildirdi.
ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon, Irak ordusu, Kürt güçleri ve İran destekli Şii milisler, DEAŞ’ı 2017’de hezimete uğrattı.
Ancak örgüt unsurları hala Irak’ın kuzeyi ve Suriye’nin kuzeydoğusundaki bölgelerde ortaya çıkıyor.
Batılı askeri yetkililer, Irak ve Suriye’de en az 10 bin DEAŞ unsurunun kaldığını söylüyor.
Örgüt büyük ölçüde yenilgiye uğratılmış olsa da, unsurlar ara sıra saldırılar düzenlemeye ve ülke genelinde, özellikle kuzeyde sınırlı hücreler oluşturmaya devam ediyor.
Irak askerleri ve Peşmerge güçleri, DEAŞ’ın ele geçirdiği köyü kurtardı

Irak kuvvetleri askeri araçların yanında duruyor (Reuters-Arşiv)
Irak askerleri ve Peşmerge güçleri, DEAŞ’ın ele geçirdiği köyü kurtardı

Irak kuvvetleri askeri araçların yanında duruyor (Reuters-Arşiv)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة