Çalışma: Bilgisayar mouse’u klozetten daha fazla bakteri barındırıyor

Bilgisayar mouse’u en kirli alanlardan (Reuters)
Bilgisayar mouse’u en kirli alanlardan (Reuters)
TT

Çalışma: Bilgisayar mouse’u klozetten daha fazla bakteri barındırıyor

Bilgisayar mouse’u en kirli alanlardan (Reuters)
Bilgisayar mouse’u en kirli alanlardan (Reuters)

Bir grup araştırmacı, bilgisayar mouse’unun ev ve iş yerlerinde en fazla mikrop taşıyan yerlerden biri olduğunu bildirerek, üzerindeki bakteri sayısının klozet kapağındaki bakterilerden çok daha fazla olabileceğine dikkat çekti.
Daily Mail’in haberine göre, ünlü temizlik şirketi Chicopee’den araştırmacılar, evlerde ve ofislerde toplu olarak ‘koloni oluşturan birimler’ olarak bilinen bakteri, küf ve maya için ‘temas noktalarını’ inceledi.
Bilgisayar mouse’unun, bir klozet kapağından 11 kat daha fazla koloni oluşturan birim ile en kirli alan olduğu görüldü.
Araştırmacılar ayrıca mutfağın, özellikle su ısıtıcısı ve buzdolabının içinde çok yüksek düzeyde mikrop barındığını da gördü.
Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma korkusu, her mekanda el dezenfektanına uzanmanıza neden olabilir, ancak çok sayıda kişi tarafından kullanılan dezenfektan şişelerinin de yüksek düzeyde küf mantarları barındırdığı ortaya çıktı.
Araştırmacılar ışık düğmelerinin yanı sıra kapı kolları, özellikle banyo kapıları hakkında da uyardı.



ABD Kongre Üyesi Mills, Trump'a Şara’nın mektubunu iletecek

ABD Kongre Üyesi Cory Mills Şam turu sırasında (Reuters)
ABD Kongre Üyesi Cory Mills Şam turu sırasında (Reuters)
TT

ABD Kongre Üyesi Mills, Trump'a Şara’nın mektubunu iletecek

ABD Kongre Üyesi Cory Mills Şam turu sırasında (Reuters)
ABD Kongre Üyesi Cory Mills Şam turu sırasında (Reuters)

ABD Kongre Üyesi Corry Mills, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ile ekonomik yaptırımların kaldırılması ve savaştan harap olmuş Suriye ile İsrail arasında barış sağlanması ile ilgili şartları görüştüğünü açıkladı.

Mills, Şara'nın bir mektubunu ABD Başkanı Donald Trump'a ileteceğini de açıkladı, ancak mektubun içeriği hakkında bilgi vermedi. Beyaz Saray’dan da konuyla ilgili yorum talebine henüz yanıt verilmedi.

Florida'dan Cumhuriyetçi Kongre Üyesi Mills, Bloomberg News'e telefonla yaptığı açıklamada, bir grup nüfuz sahibi ABD vatandaşı Suriyeli tarafından organize edilen resmi olmayan ziyaret kapsamında geçtiğimiz hafta Şam'a gittiğini belirterek ziyaretinden döndüğünde yakın çevresinde olduğu Trump'a ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz'a görüşmelerin sonuçları hakkında bilgi vermeyi planladığını ifade etti.

Mills, Şara ile 90 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdiğini ve Trump yönetiminin insani yardım dışında Suriye hükümetiyle iş yapan herkesi hedef alan yaptırımları hafifletmesi ya da kaldırması için ABD'nin neler yapılmasını beklediğini anlattığını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, harap olmuş ekonomiyi canlandırmak ve özellikle yıllar süren savaşın ardından yeniden yapılanmanın maliyetinin 400 milyar dolar olduğu tahmin edilen ülkeye Körfez Arap ülkelerinden yabancı yatırımcıları çekmek için yaptırımların hafifletilmesine şiddetle ihtiyaç duyuyor.