Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya’nın ABD ile temas kurmayı planlamadığını ve Endonezya’daki G20 zirvesinde Washington ile temas başlatmadığını söyledi.
Ryabkov, Washington ile temasların telefonla yapıldığını, ancak diplomatik kanallar aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve başkanlık düzeyinde olmadığını da sözlerine ekledi.
Diğer yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’da Rus kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’nin güvenliği konusunda Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile (UAEA) yapılan temasların yapıcı ve bir ölçüde umut verici olduğunu belirtti.
Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgalinden kısa bir süre sonra kontrolüne aldığı Zaporijya Nükleer Santrali hafta sonu yeni bombardımanlara maruz kaldı.
Bu da, UAEA’nın nükleer bir felaketi önlemek için çevresinde bir koruma bölgesi oluşturma çağrılarının yenilenmesine yol açtı.
UAEA Genel Direktörü Rafael Grossi, dün İstanbul’da Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev ile bir araya geldi ve Zaporijya Nükleer Santrali’nin güvenliği konusunda görüştü.
Rusya: ABD ile planlanan bir temas yok
https://turkish.aawsat.com/home/article/4005681/rusya-abd-ile-planlanan-bir-temas-yok
Rusya: ABD ile planlanan bir temas yok
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov (Reuters)
- Moskova: Şarku’l Avsat
- Moskova: Şarku’l Avsat
Rusya: ABD ile planlanan bir temas yok
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov (Reuters)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, parti lideri Nigel Farage ile Southwark'taki Glaziers Hall'da düzenlenen basın toplantısında (DPA)
Reform UK Partisi'nin Londra Belediye Başkan Adayı Laila Cunningham, Londra'da düzenlenen seçim mitinginde konuşma yapıyor. (EPA)
ABD saldırıları sonrasında Natanz uranyum zenginleştirme tesisindeki kraterleri gösteren uydu görüntüsü (Arşiv – Reuters)
Kum şehrinin dışındaki Fordo Nükleer Tesisi’nin girişi (Arşiv – IRNA)
Haziran 2025'te ABD'nin saldırısına uğramadan önce Natanz Nükleer Tesisi’ndeki uranyum zenginleştirme salonunda bulunan santrifüjler (İran Atom Enerjisi Kurumu)
Tahran'ın 270 kilometre güneyinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi (Arşiv – AFP)
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan (UAEA) bir müfettiş, 20 Ocak 2014 tarihinde Natanz Nükleer Tesisi’nde bir denetim gerçekleştiriyor. (Arşiv – AFP)
İsfahan’da bulunan Natanz uranyum zenginleştirme tesisinin iç görünümü (Reuters)