SRMG, bazı gazetelerinde dijital platformların geliştirildiğini ve yeni editör atamalarını duyurdu

SRMG CEO’su Cumana er-Raşid: Grubun son üç yılda elde ettiği başarılardan gurur duyuyoruz

SRMG logosu (Şarku’l Avsat)
SRMG logosu (Şarku’l Avsat)
TT

SRMG, bazı gazetelerinde dijital platformların geliştirildiğini ve yeni editör atamalarını duyurdu

SRMG logosu (Şarku’l Avsat)
SRMG logosu (Şarku’l Avsat)

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın (MENA) en büyük entegre medya grubu olan Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG), dijital dönüşüm stratejisi doğrultusunda bazı gazeteleri için çeşitli dijital platformlar geliştirildiğini duyurdu.

SRMG ayrıca, grubun ikinci nesil gazeteci ve medya kadrolarını öne çıkarma ve destekleme çabasının bir parçası olarak, birkaç yeni baş editör ve baş editör yardımcısı atadı.

Grubun bazı gazetelerinin operasyonel sistemindeki yeni gelişmeler arasında, 19 Ocak 2024’ten itibaren Arriyadiyah, al-Eqtisadiah ve Malayalam News için dijital platformların kurulması yer alıyor.

Bu karar, özellikle dijital, sosyal ve görsel-işitsel medya platformlarının artan popülaritesiyle birlikte bölgesel medya tüketim alışkanlıklarındaki önemli değişimi yansıtıyor.

Gelişmeler, SRMG’nin operasyonel verimliliğini optimize edecek, ses, video ve yazılı formatlarda yenilikçi dijital ürünlerin üretimini destekleyecek, dijital platformlarda reklam verenler için yeni ve çeşitli içerik teklifleri ve pazarlama fırsatları yaratacak.

FOTO: Majalla Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Hamidi
Majalla Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Hamidi

SRMG, yeni nesil medya profesyonellerine ve gazetecilere güç verecek şekilde baş editör düzeyinde çeşitli atamalar yaptığını duyurdu.

Bu bağlamda İbrahim Hamidi, Arap dünyasının önde gelen güncel ve siyasi olaylarına yer veren Majalla dergisinin Genel Yayın Yönetmeni olarak atandı.

Hamidi, 22 yılı aşkın deneyimiyle el-Hayat Gazetesi’nde çeşitli editörlük görevlerinde bulundu ve gazetenin Şam’daki ofisinin direktörlüğünü yaptı.

2017’den bu yana Şarku’l Avsat gazetesinde kıdemli diplomatik editör ve Suriye meseleleri konusunda uzman yazar olarak görev yaptı.

Hamidi, yıllık okunma sayısında yüzde bin 704 artışla etkileyici sonuçlar ortaya koyan Majalla dergisinin dijital dönüşüm sürecini yönetti.

FOTO: AlEqtisadiah’ın Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı’na atanan Muhammed Bishi
 AlEqtisadiah’ın Genel Yayın Yönetmeni Yardımcılığı’na atanan Muhammed Bishi

Muhammed el-Bishi, Suudi Arabistan merkezli Bloomberg’deki Asharq Business’ın Genel Yayın Yönetmeni olarak mevcut görevini sürdürmenin yanı sıra, AlEqtisadiah’ın Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı olarak atandı.

Bishi, dijital ekonomi haberlerinde bir numara olan Asharq Al-Awsat, al-Eqtisadiah ve Bloomberg ile Asharq Business’ta birçok editörlük pozisyonunda bulundu.

Bishi’nin kapsamlı ekonomik ve editoryal uzmanlığı, kuruluşundan bu yana Bloomberg ile Asharq Business’ın büyümesinde çok önemli bir rol oynadı.

Bu karar, SRMG’nin AlEqtisadiah’ı Bloomberg ile birlikte Asharq Business kapsamında yeniden yapılandırmaya yönelik en son stratejik kararının ardından alındı.

Bu karar, şirketin en kritik küresel iş dünyası ve ekonomi haberlerine, bunun bölge üzerindeki etkisine derinlemesine, yüksek kaliteli analiz ve kapsama yoluyla odaklanmasına olanak tanıyor.

SRMG ayrıca, yüksek kaliteli editoryal süreçleri sürdürmek, bilgi ve becerileri aktarmak ve yenilikçi medya içeriği oluşturmak için birkaç yeni baş editör yardımcısı ve baş editör yardımcısı atadı.

FOTO: Şarku’l Avsat’ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Muhammed Hani
Şarku’l Avsat’ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Muhammed Hani

Arap dünyasının en önemli editörlük yeteneklerinden biri olan Muhammed Hani, Şarku’l Avsat’ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak atandı.

Hani, el-Hayat ve Şarku’l-Avsat’ta çeşitli editörlük pozisyonlarında görev yapmış olması nedeniyle zengin bir deneyime sahip.

Asharq Al-Awsat’ın yakın zamanda yenilenmesinde önemli bir rol oynadı ve modern içerik yönetimi sistemlerindeki kapsamlı deneyiminden yararlanarak, medya başlığının dijital dönüşümünü ve büyüme stratejisini denetledi.

FOTO: Şarku’l Avsat’ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Zaid bin Kami
Şarku’l Avsat’ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Zaid bin Kami

Zaid bin Kami de Şarku’l Avsat’ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak atandı.

Kami, daha önce AlEqtisadiah’ın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve Şarku’l Avsat’ta Ekonomi Haberleri Direktörü olarak görev yaptı.

Ayrıca, 2009-2014 yılları arasında Şarku’l Avsat dergisinin Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı.

Ekonomi alanında uzmanlaşarak hem matbu hem de video gazeteciliğinde geniş deneyime sahiptir.

FOTO: Arab News’in Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Noor Nugali
Arab News’in Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Noor Nugali

Noor Nugali, çeşitli editoryal görevlerde ilerleyerek Arab News’in Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı olarak atandı.

Nugali, Arab News’in Fransızca dijital versiyonunun 2020’de piyasaya sürülmesinde önemli bir rol oynadı.

Ayrıca, ABD’nin İklim Özel Elçisi John Kerry ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da dahil olmak üzere önde gelen siyasi figürlerle önemli röportajlar gerçekleştirdi.

Nugali, üst düzey konferansların haberleştirilmesinde etkili oldu ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın uluslararası turlarında medya heyetinde yer aldı.

FOTO: Independent Arabia’nın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı May Sharif
Independent Arabia’nın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı May Sharif

May Sharif, Independent Arabia’nın Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı olarak atandı.

Sharif, son görevi olan gazetenin Riyad ofisinde Denetleme Müdürü de dahil olmak üzere çeşitli editörlük pozisyonlarında bulundu.

İçerik oluşturma departmanındaki görev süresi boyunca Sharif, çeşitli proje ve belgeselleri etkin bir şekilde hayata geçirdi.

Ayrıca gazetenin sosyal medya hesaplarını denetleyerek, yayının kuruluş ve gelişim aşamalarına önemli katkılarda bulundu.

SRMG’deki bu önemli adımlar hakkında yorum yapan SRMG CEO’su Cumana er-Raşid, bu stratejinin doğru, derinlemesine, güvenilir ve yüksek kaliteli içeriğe yönelik artan izleyici talebini karşılamak için geliştirildiğini belirterek, şunları söyledi:

“İddialı büyüme ve dönüşüm stratejimizi başlattığımızdan bu yana SRMG’nin son üç yılda elde ettiği başarılardan gurur duyuyoruz. Yatırımlarımız sadece artan talebi karşılamakla sınırlı değil, aynı zamanda bu hedefe ulaşmak için en iyi yolları, araçları ve yetenekleri bulmak, zengin gazetecilik mirasını modern araçlarla ve geniş izleyici kitlemizin yenilenen arzularıyla birleştiren dengeli bir politika oluşturmakla ilgilidir.”

Raşid, grubun büyüme ve genişleme stratejisinin, bölgesel medya ortamında ön sıralardaki lider rolünü sürdürmeye ve yenilikçi dijital platformları kullanarak farklı hedef kitlelerinin ihtiyaçlarını karşılama kararlılığını yeniden teyit etmeye odaklandığını vurguladı.



Kral Selman: İki Kutsal Cami’ye ve ziyaretçilerine hizmet etme konusundaki kararlı yaklaşımımızı sürdüreceğiz

TT

Kral Selman: İki Kutsal Cami’ye ve ziyaretçilerine hizmet etme konusundaki kararlı yaklaşımımızı sürdüreceğiz

Kral Selman: İki Kutsal Cami’ye ve ziyaretçilerine hizmet etme konusundaki kararlı yaklaşımımızı sürdüreceğiz

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz dün yaptığı açıklamada, ülkesinin İki Kutsal Cami’ye ve burayı ziyaret eden ziyaretçilere hizmet konusundaki kararlı duruşunu sürdüreceğini vurguladı. Kral Selman bu açıklamayı, Ramazan Ayı’nın başlaması dolayısıyla Suudiler, ülkedeki yabancı sakinler ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara seslenerek yaptı.

Açıklamayı okuyan Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Selman ed-Dusari, “Cennet kapılarının açıldığı ve bin aydan daha hayırlı bir gecenin içinde bulunduğu mübarek Ramazan Ayı’nın gelişi vesilesiyle tüm Müslümanları tebrik ediyoruz. Allah’ın bizlere oruç tutma ve iyi amellerde bulunma konusunda yardım etmesini diliyoruz” ifadelerini aktardı.

Kral Selman, Allah’a şükrederek, ülkesinin İki Kutsal Cami’ye ve ziyaretçilerine hizmet etme ayrıcalığını vurguladı ve bu hizmet anlayışının selefleri tarafından da sürdürüldüğünü belirtti.

Ramazan Ayı’nın, nefisleri terbiye etme, hayırlı işler yapma ve toplumda merhamet ve dayanışmayı güçlendirme açısından önemli bir zaman olduğunu kaydeden Kral Selman, Allah’a hem görünen hem de gizli nimetleri için şükranlarını sundu.

Kral Selman, dualarında bu mübarek ayda yapılan ibadetlerin kabulünü, ülkesinde güvenlik ve refahın devamını, Filistin’de ve tüm İslam dünyasında barış ve istikrarın sürmesini diledi.

Daha sonra Kral Selman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ramazan Ayı’nızı tebrik ediyor, Allah’tan bu ayda Müslümanlara bereket vermesini, ibadetlerimizi kabul etmesini ve ülkemizde güvenlik ve refahın devamını sağlamasını diliyoruz” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen, Filistin, Bahreyn, Kuveyt ve diğer bazı ülkeler, dün akşam hilalin görülmesinin kesinleşmesinin ardından 18 Şubat Çarşamba gününü (bugün) Ramazan Ayı’nın ilk günü olarak ilan etti.

Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi yaptığı açıklamada, Hilal Gözlem Dairesi’nin salı akşamı bir oturum düzenlediğini ve bu oturumda mahkemelerden Ramazan hilalinin görülmesiyle ilgili aldığı tüm raporları incelediğini belirtti. İnceleme ve değerlendirme sonrasında, hilali gören bir dizi güvenilir şahidin ifadesine dayanarak, bu yılki Ramazan Ayı’nın ilk gününün, 18 Şubat 2026 Çarşamba günü olduğuna karar verildiğini açıkladı.

Bu vesileyle, her yıl olduğu gibi, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, diğer İslam ülkelerinin kralları, cumhurbaşkanları ve emirlerine Ramazan tebriği gönderdi. Tebrik mesajlarında, Allah’tan tüm Müslümanların ibadetlerini kabul etmesini, Ramazan’ı ilerleme ve refahla yeniden yaşatmasını dilediler.

Kral ve Veliaht Prens ayrıca İslam ülkelerinin liderlerinden gelen tebrik mesajlarını aldı ve yanıt olarak teşekkür telgrafları göndererek iyi dilekleri ve duaları takdir ettiklerini belirtti; Allah’tan bu mübarek ayın ümmete bereket, huzur ve istikrar getirmesini dilediler.

Öte yandan Mekke ve Medine’de yetkili kurumlar, Ramazan Ayı’nı karşılamak üzere kapsamlı hazırlıklarını tamamladı. Bu hazırlıklar, güvenlik, işletme ve hizmet alanlarını kapsayan entegre bir sistemle gerçekleştirildi ve ziyaretçilerin güvenliği ile akışın en yüksek düzeyde sağlanması hedeflendi.


Amerika ve İran arasındaki ilerleme, tehditleri ortadan kaldırmıyor

İran haber ajansı Sepah tarafından dün dağıtılan fotoğrafta, Hürmüz'de Devrim Muhafızlarının tatbikatı görülüyor... Fotoğrafta ayrıca, müzakerelerin başladığı dün Cenevre'de İran ve İsviçre dışişleri bakanları da yer alıyor (Reuters)
İran haber ajansı Sepah tarafından dün dağıtılan fotoğrafta, Hürmüz'de Devrim Muhafızlarının tatbikatı görülüyor... Fotoğrafta ayrıca, müzakerelerin başladığı dün Cenevre'de İran ve İsviçre dışişleri bakanları da yer alıyor (Reuters)
TT

Amerika ve İran arasındaki ilerleme, tehditleri ortadan kaldırmıyor

İran haber ajansı Sepah tarafından dün dağıtılan fotoğrafta, Hürmüz'de Devrim Muhafızlarının tatbikatı görülüyor... Fotoğrafta ayrıca, müzakerelerin başladığı dün Cenevre'de İran ve İsviçre dışişleri bakanları da yer alıyor (Reuters)
İran haber ajansı Sepah tarafından dün dağıtılan fotoğrafta, Hürmüz'de Devrim Muhafızlarının tatbikatı görülüyor... Fotoğrafta ayrıca, müzakerelerin başladığı dün Cenevre'de İran ve İsviçre dışişleri bakanları da yer alıyor (Reuters)

Umman'ın arabuluculuğuyla dün Cenevre'de gerçekleşen ABD ve İran arasındaki yeni görüşme turunda temkinli ilerleme kaydedildi, ancak iki taraf arasındaki tehditler sona ermedi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, görüşmelerin "ciddi müzakereler" içerdiğini belirterek, potansiyel metin taslağı için "bir dizi yol gösterici ilke üzerinde genel anlaşmaya varıldığını" duyurdu. Ancak Arakçi, bunun "bir anlaşmaya varıldığı anlamına gelmediğini" vurguladı.

Şarku'l Avsat'ın Reuters'ten aktardığına gör, bir ABD yetkilisi, "ilerleme kaydedildiğini, ancak birçok ayrıntının hala görüşülmesi gerektiğini" söyledi. Yetkili, İran tarafının kalan bazı eksiklikleri gidermek için önümüzdeki iki hafta içinde ayrıntılı önerilerle geri döneceğini bildirdiğini ifade etti.

Umman Dışişleri Bakanı Bedr el-Busaidi, görüşmelerin hedeflerine doğru "iyi ilerleme" kaydettiğini ve her iki tarafın da anlaşmaya giden bir yolu açacak ilkeleri belirlemek için "ciddi çabalar" sarf ettiğini söyledi.

Görüşmeler başlarken, İran Yüksek Lideri Ali Hamaney, bölgeye uçak gemisi göndermenin "İran'ı korkutmadığını" belirterek, "uçak gemisinden daha tehlikeli olanın onu batırabilecek bir silah olduğunu" savundu. Bu sırada Devrim Muhafızları, askeri tatbikatlar sırasında Hürmüz Boğazı'nın bazı bölümlerinin geçici olarak kapatılacağını duyurdu.


Bugün Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkelerinde Ramazan ayının ilk günü

Ramazan ayı hilalinin, Majmaah Üniversitesi bünyesindeki Hawtat Sudair Astronomi Gözlemevi'nde görüldüğü an
Ramazan ayı hilalinin, Majmaah Üniversitesi bünyesindeki Hawtat Sudair Astronomi Gözlemevi'nde görüldüğü an
TT

Bugün Suudi Arabistan ve bazı Arap ülkelerinde Ramazan ayının ilk günü

Ramazan ayı hilalinin, Majmaah Üniversitesi bünyesindeki Hawtat Sudair Astronomi Gözlemevi'nde görüldüğü an
Ramazan ayı hilalinin, Majmaah Üniversitesi bünyesindeki Hawtat Sudair Astronomi Gözlemevi'nde görüldüğü an

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Filistin, Bahreyn, Kuveyt, Irak, Lübnan, Somali ve Sudan, dün akşamı hilalin görülmesinin teyit edilmesinin ardından bugünün Ramazan ayının ilk günü olduğunu resmen duyurdu.

Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi yaptığı açıklamada, Hilal Gözlem Dairesi'nin salı akşamı bir oturum düzenlediğini ve bu oturumda mahkemelerden Ramazan hilalinin görülmesiyle ilgili aldığı tüm raporları incelediğini belirtti. İnceleme ve değerlendirme sonrasında, hilali gören bir dizi güvenilir şahidin ifadesine dayanarak, bu yılki Ramazan ayının ilk gününün, Ummul Kura takvimine göre 1 Ramazan 1447 Hicri Çarşamba günü (18 Şubat 2026) olduğuna karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme, İki Kutsal Caminin Koruyucusu Kral Selman bin Abdulaziz'i, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı ve vatandaşları, yerleşik halkı ve Müslümanları mübarek Ramazan ayı vesilesiyle tebrik ederek, Allah'tan herkese bu ay boyunca oruç tutma ve dua etme, iyi amellerini kabul etme, anlaşmazlıklarını giderme, dinini destekleme ve kelamını yüceltme, ülkenin güvenliğini, istikrarını ve refahını koruma konusunda yardımcı olmasını diledi.

Bu arada Suriye, Ürdün, Mısır, Tunus, Cezayir, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Singapur, Malezya, Brunei Darussalam ve Endonezya, salı günü ülkelerinde hilal görünmemesi nedeniyle perşembe gününün (yarın) Ramazan ayının ilk günü olduğunu açıkladı.