Galatasaray lige iyi başlıyor

Galatasaray Futbol Takımı, Spor Toto Süper Lig'de sezonların ilk hafta maçlarında aldığı iyi sonuçlarla dikkati çekiyor.

AA
AA
TT

Galatasaray lige iyi başlıyor

AA
AA

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de 2022-2023 sezonunun ilk haftasında yarın deplasmanda Fraport TAV Antalyaspor ile karşılaşacak. Galatasaray, 64 sezonu geride kalan ligde açılış maçlarında 44 galibiyet, 12 yenilgi, 8 beraberlik aldı.
Galatasaray, lig tarihinde konuk takım sıfatıyla oynadığı 26 ilk hafta maçının ise 14'ünü kazandı, 7'sini yitirdi, 5'inde ise berabere kaldı.

Deplasmandaki son 10 açılış maçının 6'sında puan kaybetti
Galatasaray, dış sahada çıktığı son 10 açılış müsabakasının sadece 4'ünü kazanabildi.
Sarı-kırmızılı ekip, 2001-2002 sezonuyla başlayan süreçte rakip sahada çıktığı 10 ilk hafta mücadelesinde 4 galibiyet, üçer de beraberlik ve yenildi yaşadı.

Üçüncü kez sezonu kapattığı takımla açacak
Galatasaray, lig tarihinde üçüncü kez bir önceki sezonun son maçında karşılaştığı rakiple yeni sezonu açacak.
Sarı-kırmızılı takım, 1973-1974 sezonunun son haftasında konuk ettiği Giresunspor ile 1974-1975 sezonunun ilk haftasında karşılaştı.
"Cimbom" 1998-1999 sezonunun son haftasında mücadele ettiği Gaziantepspor ile 1999-2000 sezonunun ilk haftasında karşı karşıya geldi.
Galatasaray, geçen sezonun son haftasında karşılaştığı Antalyaspor ile bu sezonun ilk haftasında da mücadele edecek.

En farklı galibiyeti 4-0'lık sonuçlarla
Galatasaray, ilk hafta maçlarında en farklı skorlu galibiyetini 4-0'lık sonuçlarla alırken, en farklı yenilgiyi ise 3-1 ve 2-0'lık skorlarla yaşadı.
Sarı-kırmızılı takım, 1964-1965 sezonunda Feriköy'ü, 1983-1984'te Karagümrük'ü, 2007-2008'de de Çaykur Rizespor'u 4-0 mağlup etti.
Galatasaray, 1979-1980'de Göztepe'ye 3-1, 2011-2012'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor (Medipol Başakşehir) ve 2019-2020 sezonunda da Denizlispor'a 2-0'lık skorlarla kaybetti.



Tyson Fury-Anthony Joshua maçı yılan hikayesine döndü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters
TT

Tyson Fury-Anthony Joshua maçı yılan hikayesine döndü

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Tyson Fury ve Anthony Joshua arasında yapılması planlanan ağırsıklet müsabakası, Fury ve organizatör Dana White'ın son açıklamalarının ardından yeniden belirsizliğe sürüklendi.

Dönemin en büyük iki Britanyalı dövüşçüsünün 11 Aralık'ta Cardiff'te karşı karşıya gelmesi konusunda nihayet anlaşmaya varıldığı cuma günü doğrulanmıştı.

Ancak tarih belirlendikten hemen sonra, uzun zamandır beklenen bu karşılaşma engellerle karşılaştı zira Joshua'nın organizatörü Eddie Hearn, Amerikalı organizatör White'ın sürece dahil edilmesini sorguladı. UFC ve Zuffa Boxing'in patronu White'ın, Suudi Arabistanlı etkili isim Turki Alalshikh'e ait organizasyon firması The Ring'le birlikte etkinliğin ortak organizatörlüğünü üstleneceği resmen açıklanmıştı.

Cumartesi günü YouTube kanalında konuşan Fury, Hearn ve Joshua'nın geri çekilme arayışında olduğunu öne sürerek, maçın gerçekleşmesine sadece yüzde 1 ihtimal verdi.

Fury şunları söyledi:

Elinizde dövüşmek isteyen bir adam ve dövüşmek istemeyen bir adam varsa, o maçı nasıl gerçekleştirebilirsiniz ki?

White, cumartesi günü Copper Box'ta Johnny Fisher'ın kazandığı zaferin ardından Sky Sports'a verdiği röportajda kararlı bir tutum sergiledi:

Ben bu işin içindeyim. Her şeyden önce, eğer Eddie Hearn bu maçı gerçekten önemseseydi, maç çoktan gerçekleşmiş olurdu. İkincisi, işin finansmanını bizzat kendisi de sağlayabilirdi. Karşılaşmanın gerçekleşmesine yardımcı olması gereken kişi, başından beri maça zarar veriyor. Gelecek üç veya dört gün içinde hepimiz daha fazla şey öğreneceğiz.

White'ın bu açıklamaları, Hearn'ün hafta başında Joshua cephesinin Fury'nin maçta ana taraf olmasına onay vermediğini iddia etmesinin ardından geldi.

Perşembe günü maç Netflix tarafından duyurulduğunda, afişte ilk sırada Fury'nin adı yer alıyordu.

Aynı gün iFL TV'ye konuşan Joshua'nın organizatörü Hearn şunları söyledi:

Maçla ilgili hâlâ çözmemiz gereken pek çok husus var. Kimin ne alacağına dair tercihler gibi. Elbette Fury'yle AJ'in karşılaşacağını duyurdular. Sorun değil, umrumuzda bile olmaz. Hayır, hayır, bu konuda asla anlaşmaya varılmamıştı. Gelecek hafta bir basın toplantısı yapmamız gerekiyor ancak dürüst olmak gerekirse bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin değilim çünkü hâlâ netleştirmemiz gereken birkaç husus var.

Hem Fury hem de Joshua'nın, çarşamba günü Londra'da düzenlenecek basın toplantısına katılması planlanıyor.

Independent Türkçe


İsrailli futbolcu silahla ateş eder gibi sevindi oyundan atıldı

İsrailli forvet Saied Abu Farchi, golünü köşe bayrağını kullanarak ateş etme hareketini taklit ederek kutladı (AFP)
İsrailli forvet Saied Abu Farchi, golünü köşe bayrağını kullanarak ateş etme hareketini taklit ederek kutladı (AFP)
TT

İsrailli futbolcu silahla ateş eder gibi sevindi oyundan atıldı

İsrailli forvet Saied Abu Farchi, golünü köşe bayrağını kullanarak ateş etme hareketini taklit ederek kutladı (AFP)
İsrailli forvet Saied Abu Farchi, golünü köşe bayrağını kullanarak ateş etme hareketini taklit ederek kutladı (AFP)

İsrailli forvet Saied Abu Farchi, takımının UEFA Uluslar Ligi'nde dün Perşembe)  Avusturya'ya 3-1 yenildiği karşılaşmada attığı golü, köşe gönderini silahla ateş etmeyi taklit eden bir hareketle kutlamasının ardından oyundan atıldı.

20 yaşındaki Saied Abu Farchi, Raiffeisen Arena'da oynanan karşılaşmanın 55. dakikasında kafa vuruşuyla İsrail adına beraberlik golünü kaydetti. Avusturya, ilk yarının bitimine kısa süre kala Romano Schmid'in penaltıdan attığı golle öne geçmişti.

Golün ardından köşe bayrağının yanına giden Saied Abu Farchi, bayrağı eline aldı ve tüfek kullanıp ateş etmeyi taklit eden bir gol sevinci yaptı.

xsvfdvfd
İsrailli forvet Saied Abu Farchi, Avusturya karşısında milli takımının attığı golü köşe bayrağını eline alarak kutladı (AFP)

İsrailli futbolcu, bu hareketinden yalnızca dört dakika önce sarı kart görmüştü. Hakem, gol sevincinin ardından Saied Abu Farchi’ye ikinci sarı kartını göstererek kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Böylece İsrail karşılaşmaya 10 kişi devam etmek zorunda kaldı.

Avusturya, rakibinin eksik kalmasından yararlanarak 90. dakikada yeniden öne geçti. Paul Wanner'ın ortasında topla buluşan Philipp Mwene, ev sahibi ekibin ikinci golünü kaydetti.

Sacha Kalajdzic ise uzatma dakikalarında yakın mesafeden yaptığı vuruşla Avusturya'nın üçüncü golünü attı ve karşılaşma ev sahibi ekibin 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.


Zidane, Fransa’nın başında ilk sınavına Türkiye karşısında çıkacak

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Zinedine Zidane, Türkiye-Fransa maçı öncesinde Türkiye’nin İzmit kentindeki Kocaeli Stadı’nda düzenlediği basın toplantısından bir kare (AFP)
Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Zinedine Zidane, Türkiye-Fransa maçı öncesinde Türkiye’nin İzmit kentindeki Kocaeli Stadı’nda düzenlediği basın toplantısından bir kare (AFP)
TT

Zidane, Fransa’nın başında ilk sınavına Türkiye karşısında çıkacak

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Zinedine Zidane, Türkiye-Fransa maçı öncesinde Türkiye’nin İzmit kentindeki Kocaeli Stadı’nda düzenlediği basın toplantısından bir kare (AFP)
Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Zinedine Zidane, Türkiye-Fransa maçı öncesinde Türkiye’nin İzmit kentindeki Kocaeli Stadı’nda düzenlediği basın toplantısından bir kare (AFP)

Fransa Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Zinedine Zidane, cuma günü UEFA Uluslar Ligi’nde Türkiye karşısında takımının başında çıkacağı ilk maç öncesinde “büyük heyecan” yaşadığını söyledi.

17 Ağustos 1994’te Aimé Jacquet yönetimindeki ilk milli maçında yaşadığı duyguların benzerini hissedip hissetmediği sorusuna Zidane şöyşe yanıt verdi:  “Oyuncu olarak çıktığım ilk maçta hissettiğimden bile daha büyük. Bugün Fransa Milli Takımı’nı çalıştırabilmekten dolayı büyük heyecan duyuyorum.”

Didier Deschamps’ın 14 yıl sürdürdüğü görevinden ayrılmasının ardından Fransa Milli Takımı’nın başına getirilmesiyle kendisine gösterilen yoğun ilgiye de değinen Zidane, “Bu tamamen normal. Hakkımda çok fazla konuşuluyor ve bunun anlaşılır bir nedeni var. Ancak asıl başrol oyuncuları futbolcular. Ben kendi görevime odaklanacağım, onlarla birlikte çalışıp bir şeyler ortaya koymaya ve maçları kazanmaya çalışacağım. Benim için en önemli konu bu” ifadelerini kullandı.

Fransız teknik adam, şu aşamada milli takımda özel bir “Zidane dokunuşu” bulunduğu yönündeki değerlendirmeleri ise reddetti.

Zidane ayrıca milli takım kaptanı ve Real Madrid'in forveti Kylian Mbappe’nin durumuyla ilgili de güvence verdi. Salı günü gribal enfeksiyona benzer belirtiler nedeniyle antrenmana katılmayan Mbappe, çarşamba günü takımla birlikte normal şekilde çalışmıştı.

Zidane, “İyi durumda. Küçük bir sorun yaşadı ancak ciddi değil. Yarın forma giymeye hazır olacak” diye konuştu.

Öte yandan stoper Ibrahima Konate, sağ dizindeki hafif burkulma nedeniyle Fransa kadrosundan çıkarıldı. Konate’nin yerine Leny Yoro kadroya dahil edildi.

Fransa teknik heyeti, Konate’nin antrenman sırasında dizinde ağrı hissettiğini ve yapılan MR incelemesinde hafif bir burkulma tespit edildiğini açıkladı. Bunun üzerine oyuncunun Real Madrid’e dönmesine izin verildi.

İspanyol kulübü daha sonra yaptığı açıklamada, tetkiklerde Konate’nin sağ bacağındaki yan bağında sakatlık tespit edildiğini duyurdu.

Konate böylece milli takım arasının başlamasından bu yana Fransa kadrosundan ayrılan üçüncü oyuncu oldu. Daha önce kaleci Robin Risser ile orta saha oyuncusu Warren Zaïre-Emery kadrodan çıkarılmıştı.

Fransa, cuma günü Kocaeli’de Türkiye ile karşı karşıya gelecek. Fransız ekibi daha sonra 28 Eylül’de deplasmanda Belçika ile karşılaşacak. Fransa, 2 Ekim’de İtalya’yı Fransa Stadı’nda konuk edecek ve 5 Ekim’de Belçika ile deplasmanda bir kez daha karşılaşacak.