İngiltere: İşçi partisi, Muhafazakarları yüzde 26 geride bıraktı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak (Reuters)
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak (Reuters)
TT

İngiltere: İşçi partisi, Muhafazakarları yüzde 26 geride bıraktı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak (Reuters)
İngiltere Başbakanı Rishi Sunak (Reuters)

İngiltere’de yapılan bir kamuoyu araştırması, İşçi Partisi'nin popülaritesinin, Başbakan Rishi Sunak liderliğindeki Muhafazakar Parti'nin popülaritesini yüzde 26 oranında aştığını gösterdi. Bu, yeni başbakanın partisinin popülaritesini geri kazanma görevinin zorluğunu gösteriyor.
GB kanalı için People Poll tarafından bin 169 yetişkinin katıldığı ankete göre, İşçi Partisi’ne verilen destek yüzde 45 iken, bu oran Muhafazakar Parti için yüzde 19 olarak gerçekleşti.
Bloomberg’in haberine göre,  People Poll 23 Aralık'ta yaptığı bir önceki ankette İşçi Partisi Muhafazakar Parti'ye karşı yüzde 24 destek aldı.
Veriler, partisi 2024'te yapılması beklenen bir sonraki genel seçimlere hazırlanan Sunak'ın karşı karşıya olduğu zorluğu yansıttığı ifade edildi.
Eski Başbakan Liz Truss’un felaketle sonuçlanan yedi haftalık başbakanlık döneminde yapılan bir anketten bu yana partinin popülaritesi biraz artarken, mevcut anketler İşçi Partisi'ni Avam Kamarası'nda çoğunluğa sahip olabileceğine işaret ediyor.



Muhammed bin Selman, Starmer ve Erdoğan ile son gelişmeleri görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman (Şarku'l Avsat)
Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman (Şarku'l Avsat)
TT

Muhammed bin Selman, Starmer ve Erdoğan ile son gelişmeleri görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman (Şarku'l Avsat)
Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman (Şarku'l Avsat)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz ile Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer arasında dün yapılan telefon görüşmesinde, bölgedeki anlaşmazlıkların diplomatik yollarla çözülmesi gerektiği vurgulandı.

Görüşmede, bölgedeki son gelişmeler ve İsrail'in İran'a yönelik askeri operasyonlarının yansımaları ele alınırken, tüm anlaşmazlıkların diplomatik yollarla çözülmesi ve gerilimin azaltılması için her türlü çabanın sarf edilmesinin önemine değinildi.

Diğer yandan İsrail'in İran'a yönelik saldırısı bağlamında Suudi Arabistan ve Türkiye, gerilimin düşürülmesi ve itidalli davranılması için her türlü çabanın sarf edilmesi gerektiğini ve diyaloğa dönülerek tüm anlaşmazlıkların diplomatik yollarla çözülmesinin önemini vurguladı.

Şarku’l Avsat’ın Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’dan aktardığına göre, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinde, İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bölgede yaşanan gelişmeler gözden geçirildi ve söz konusu gelişmelerin krizin çözümüne yönelik mevcut diyaloğun kesintiye uğramasına yol açtığı ifade edildi.

Türk devlet televizyonu TRT, iki tarafın bölgesel ve küresel konuları ele aldığını belirtti. Erdoğan'ın, Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail'in ‘bölgenin istikrar ve güvenliğine en büyük tehdidi oluşturduğunu’ söylediği ve bu tehdidin İran'a yönelik saldırıyla bir kez daha ortaya çıktığını belirttiği aktarıldı.

Erdoğan, ABD ile İran arasında nükleer müzakereler yoluyla uzlaşma arayışlarının sürdüğü bir dönemde İsrail'in İran'a yönelik saldırısının barış çabalarını baltalamayı amaçladığını ve İsrail saldırılarının İsrail'in ‘bölgesel ve küresel güvenliği sorumsuzca tehdit ettiğini’ bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

Görüşme sırasında Erdoğan, ‘bölgenin yeni bir krizi kaldıramayacağı ve yıkıcı bir savaşın bölgedeki tüm ülkelere düzensiz göç dalgaları yaratabileceği’ uyarısında bulunarak, ‘nükleer anlaşmazlığın ancak devam eden müzakereler yoluyla çözülebileceğini’ vurguladı.