Real Madrid ve Barcelona kulüplerinin yöneticileri, Katalan ekibinin Real Madrid Başkanı Florentino Perez hakkında açmayı planladığı hakaret davası öncesinde 25 Kasım’da Madrid’deki bir mahkemede uzlaşma görüşmesine çağrıldı. AFP’ye konuşan kaynaklar, görüşmenin davaya giden süreçte ön adım niteliği taşıdığını belirtti.
Uzlaşma görüşmesi, Barcelona’nın 12 Haziran’da Real Madrid Başkanı Florentino Perez hakkında yaptığı şikâyetin ardından Madrid’deki bir mahkemede gerçekleştirilecek. Barcelona, Perez’in mayıs ayında yaptığı ve Katalan kulübünü lehine hakem kararları almak için manipülasyon yapmakla suçladığı açıklamalarının ardından şikâyette bulunmuştu.
Real Madrid Başkanı Perez, söz konusu açıklamalarında İspanya’daki eski Hakemler Kurulu Başkanı’nın Barcelona’dan rüşvet aldığı iddialarının merkezinde yer aldığı Negreira davasına atıfta bulunuyordu.
Bu uzlaşma görüşmesi, Real Madrid Başkanı hakkında açılması muhtemel hakaret davası öncesindeki prosedürel adım olarak değerlendiriliyor.
Barcelona, haziran ayında yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti:
“Bu başvurunun amacı, Bay Perez’i kulübün imajına ve itibarına zarar veren, gerçek dışı ve aşağılayıcı olduğunu bildiği bazı açıklamalarından geri adım atmaya zorlamaktır.”
Barcelona, arabuluculuk sürecinin başarısız olması halinde “bu konuyla ilgili şikâyette bulunacağını” bildirmişti.
