Game Of Thrones'un yazarından 12 yıldır beklenen kitabıyla ilgili açıklama

"Bu konuda başımın etini yemenize gerek yok"

Amerikalı yazar, Jon Snow'u konu alan ve Game of Thrones'un devamı niteliğindeki bir dizi üzerinde de çalışıyor (HBO)
Amerikalı yazar, Jon Snow'u konu alan ve Game of Thrones'un devamı niteliğindeki bir dizi üzerinde de çalışıyor (HBO)
TT

Game Of Thrones'un yazarından 12 yıldır beklenen kitabıyla ilgili açıklama

Amerikalı yazar, Jon Snow'u konu alan ve Game of Thrones'un devamı niteliğindeki bir dizi üzerinde de çalışıyor (HBO)
Amerikalı yazar, Jon Snow'u konu alan ve Game of Thrones'un devamı niteliğindeki bir dizi üzerinde de çalışıyor (HBO)

Game of Thrones'un yazarı George R.R. Martin, çok sevilen Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinin 5. ve 6. kitapları arasındaki 12 yıllık uzun boşluğa değindi. 

HBO'nun efsanevi dizisinin uyarlandığı kitap serisi kapsamında en son 2011'de Ejderhaların Dansı (A Dance with Dragons) yayımlanmıştı.

Martin o zamandan bu yana Kış Rüzgarları (The Winds of Winter) başlıklı 6. kitap üzerinde çalışıyor. Ancak aradan geçen 12 yıla rağmen kitabın hâlâ yayımlanmamış olması, serinin hayranları arasında adeta acı bir şaka haline geldi. 

Martin, meslektaşı Cassandra Clare'e verdiği röportajda bu konuya değindi.

Mart 2025' kadar çıkacağından emin değil

Reddit'te alıntılanan röportaj sırasında Clare, 2025 martında çıkması planlanan bir kitabı olduğundan bahsetti. 

75 yaşındaki George R.R. Martin ise "Gerçekten moral bozan şu ki belki de Kış Rüzgarları'ndan önce çıkacak, kim bilir?" dedi.

Çalışıyorum... Bildiğimiz gibi Kış Rüzgarları'nı 12 yıl geciktirdim. Bunu açıkça söyleyeceğim, bu konuda başımın etini yemenize gerek yok.

Buz ve Ateşin Şarkısı'nın son iki kitabından ilki olması planlanan Kış Rüzgarları'nın adı 2012 yılında onaylanmıştı. 

10 yıl sonra 2022'ye gelindiğinde Martin, kitabın yüzde 75 oranında tamamlandığını onaylarken, yazılacak tahmini 400 ila 500 sayfa kaldığını da eklemişti.

Independent Türkçe



Yıldız aktristen itiraf: Al Pacino'ya resmen aşıktım

Fotoğraf: New Line Cinema
Fotoğraf: New Line Cinema
TT

Yıldız aktristen itiraf: Al Pacino'ya resmen aşıktım

Fotoğraf: New Line Cinema
Fotoğraf: New Line Cinema

Winona Ryder, 1990'larda birlikte çalıştıklarında Al Pacino'ya "resmen aşık olduğunu" açıkladı.

Baba'nın (The Godfather) 85 yaşındaki yıldızıyla Richard'ı Ararken (Looking For Richard - 1996) ve Simone (2002) filmlerinde çalışan Ryder, o dönemlerde ona "bilfiil" aşık olduğunu kısa süre önce itiraf etti.

Beterböcek'in (Beetlejuice) 53 yaşındaki oyuncusu Elle'e şunları söyledi:

Onunla çalışırken Al Pacino'ya resmen aşıktım. Film olacağını bilmediğim III. Richard için bir atölye çalışması yapıyorduk. Bilfiil ona aşıktım.

Ryder, kendisini New York'ta rasgele kahve dükkanı turuna çıkardıktan sonra Pacino'ya aşkını ilan ettiğini de aktardı.

"Kafayı kahveye takmıştı ve farklı kahveler denemek için beni New York'un her yerine, en tuhaf yerlere götürürdü" diye açıkladı:

22 yaşında falandım. Nihayetinde nerede kalıyorsam beni oraya bıraktı ve ben de 'Seni seviyorum, biliyorsun. Sana resmen aşığım' dedim. Ve o da 'Ah, tatlım, hayııır' dedi.

Ryder aşk itirafı karşılıksız kalsa da Pacino'yla hâlâ arkadaş olduğunu ve onu düzenli olarak gördüğünü söyledi.

Stranger Things oyuncusu, "Sonra, yaklaşık 10 yıl sonra, benden küçük olan kız arkadaşıyla tanıştım. Hâlâ bazen onunla poker oynuyorum. En iyisi bu" diye espri yaptı.

Röportajın başka bir kısmında Ryder, oyunculuk kariyerinin ilk aşamalarında Jurassic Park'ın yıldızı Laura Dern'ün kendisine rehberlik ettiğini söyledi:

O olmasaydı buralara gelebileceğimi sanmıyorum. Lucas için yaptığım ilk deneme çekiminde onunla tanıştım. Deneme çekiminin ne olduğunu bilmiyordum. Laura büyük kızı okumak için oradaydı ve bana ayrıntıları detaylı bir şekilde anlattı çünkü ne halt döndüğünü bilmiyordum. Bana dostça yaklaştı. Gerçekten 12 yaşındaydım ve kimse bunu bilmez ama beni 20'li yaşlarıma kadar kanatlarının altına aldı. Bu ilişki benim o dönemin üstesinden gelmemi sağladı.

Ryder diğer oyuncularla arkadaşlık kurmaya alışık biri. Eylül 2024'te Josh Horowitz'in Happy Sad Confused podcast'ine konuk olduğunda, Francis Ford Coppola'nın Bram Stoker'dan Dracula (Dracula) setinde evlenmelerinin üzerinden 30 yıldan uzun bir süre geçse de, Keanu Reeves'le cep telefonundan mesajlaştıklarında birbirlerine hâlâ karı-koca şeklinde seslendiklerini söylemişti.

1992 yapımı filmde Coppola, Ryder'ın uzun süredir gerçekliğini savunduğu ve yasal olarak bağlayıcı olduğunu iddia ettiği bir nikah sahnesinde ikiliyi yönetmişti.

Mesajda yazmasına rağmen her zaman kime seslendiğimizi söyleriz. Mesela onun doğum gününde 'Doğum günün kutlu olsun kocacığım' diyorum. Sonrasında o da 'Hey, karıcığım, seni seviyorum. KR 57' gibi şeyler yazar. Her doğum gününde yaşı kaç olduysa adının baş harflerinin yanına onu yazar. Bunu hep yapar.

Independent Türkçe