Kız çocuğu, uçak tuvaletindeki kumpası ortaya çıkardı

Şirkete dava açıldı

American Airlines'ın merkezi Teksas eyaletindeki Forth Worth kentinde bulunuyor (American Airlines)
American Airlines'ın merkezi Teksas eyaletindeki Forth Worth kentinde bulunuyor (American Airlines)
TT

Kız çocuğu, uçak tuvaletindeki kumpası ortaya çıkardı

American Airlines'ın merkezi Teksas eyaletindeki Forth Worth kentinde bulunuyor (American Airlines)
American Airlines'ın merkezi Teksas eyaletindeki Forth Worth kentinde bulunuyor (American Airlines)

ABD'de 14 yaşındaki bir çocuğun ailesi, uçak tuvaletinde kızlarının görüntüsünün kaydedildiği gerekçesiyle American Airlines'a dava açtı. 

Kuzey Karolina'da yaşayan kız çocuğu, 2 Eylül'de Charlotte'tan Boston'a gitmek üzere ailesiyle birlikte uçağa bindi. 

İddiaya göre, erkek kabin görevlilerinden biri, kız çocuğu tuvalete girmeden hemen önce klozetin kapağına telefonunu bantladı ve kayıt tuşuna bastı. 

Çocuğun ebeveynleri ve avukatları, olayın ardından tepkilerini dile getirmelerine rağmen mürettebatın diğer üyelerinin pilotu hemen bilgilendirmediğini öne sürdü.

Öte yandan aile, mürettebatın tacizci olduğu iddia edilen kabin görevlisinin telefonuna el koymamasının, onun delilleri yok etmesine olanak sağladığını söyledi.

Kimliği açıklanmayan uçuş görevlisine karşı dava, 1 Aralık'ta Kuzey Karolina bölge mahkemesinde açıldı. 

American Airlines, uçuş görevlisinin iddiaların hemen ardından görevden alındığını açıkladı.

"Kız çocuğu telefonu, tuvaleti kullandıktan sonra gördü"

İddiaya göre kız çocuğu, seyahat ettiği ekonomi bölümündeki lavaboyu kullanmak üzere sıra beklerken kabin görevlisi ona, birinci sınıftaki tuvaleti kullanabileceğini söyledi. 

Daha sonra ellerini yıkaması gerektiğini söyleyen görevli, kızdan önce tuvalete girdi. 

Çıktıktan sonra kız çocuğuna klozet kırık olsa da onu kullanabileceğini söyledi.

Tuvaletini yaptıktan sonra kız çocuğu, kırmızı etiketin altında gizlenmiş bir telefon gördüğünü söyledi. 

Telefonun iPhone marka olduğu belirtildi (AP)
Telefonun iPhone marka olduğu belirtildi (AP)

Karşılaştığı manzara karşısında şoke olan çocuğun korktuğunu belirten aile, kızlarının olay yerinin fotoğrafını çektiğini belirtti. 

Ailenin avukatları, görevlinin telefonuyla çektiği görüntüleri, mağdur çocuğun babasının görmesine fırsat vermeden sildiğini öne sürdü. 

Olayın ardından aile, FBI görevlisinin kendilerine telefonda herhangi bir delil bulamadıkları için adamı tutuklayamadıklarını söylediğini aktardı.

Ailenin avukatları, 14 yaşındaki kız çocuğunun travma tedavisi gördüğünü ifade etti.

Independent Türkçe



Game of Thrones çılgınlığı bitiyor mu?

Gullet Savaşı, George R. R. Martin'in evreninde Ejderhaların Dansı diye bilinen Targaryen iç savaşı sırasındaki en kanlı deniz muharebesi (HBO)
Gullet Savaşı, George R. R. Martin'in evreninde Ejderhaların Dansı diye bilinen Targaryen iç savaşı sırasındaki en kanlı deniz muharebesi (HBO)
TT

Game of Thrones çılgınlığı bitiyor mu?

Gullet Savaşı, George R. R. Martin'in evreninde Ejderhaların Dansı diye bilinen Targaryen iç savaşı sırasındaki en kanlı deniz muharebesi (HBO)
Gullet Savaşı, George R. R. Martin'in evreninde Ejderhaların Dansı diye bilinen Targaryen iç savaşı sırasındaki en kanlı deniz muharebesi (HBO)

House of the Dragon'un son sezonunun izlenme rakamları açıklandı.

Warner Bros. Discovery, 3. sezonun ilk bölümünü ilk üç günde HBO ve HBO Max üzerinden izleyenlerin toplam sayısının 21,5 milyon kişiye ulaştığını duyurdu. 

Aynı süre zarfında 2. sezonun 23,4 milyon seyirciye eriştiği düşünüldüğünde bu yüzde 8'lik bir düşüş anlamına geliyor. 

Deadline, Game of Thrones öncülünün ilk sezonuyla 2. sezonu arasında da izleyici kaybına uğradığını hatırlatıyor. 

İlk sezonun seyircilerle buluştuğu gün 10 milyon kişi diziyi izlerken, 2. sezon 7,8 milyonluk bir açılış yapmıştı. 

Bu durum, Game of Thrones çılgınlığının azalarak bittiği yorumlarını kuvvetlendiriyor.

Variety, Dünya Kupası maçlarının dizinin eskisi kadar ilgi görmemesinde etkili olabileceğini bildiriyor.

Dizi sorumlusu Ryan Condal, geçen ay verdiği bir röportajda, sezonu açan Gullet Savaşı (The Battle of the Gullet) için son derece iddialı bir yorumda bulunarak, bunun "televizyon tarihinde çekilmiş tartışmasız en çılgın bölüm" olduğunu öne sürmüştü.

Rhaenyra Targaryen karakterini canlandıran Emma D'Arcy de "Bu sezon dizi son sürat başlıyor. İki sezondur ilmek ilmek örülen bir savaşın artık tüm şiddetiyle patlak verdiğini izleyeceğiz" sözleriyle beklentiyi yükseltmişti.

3. sezon Aemond Targaryen'in Demir Taht'ta oturduğu, Rhaenyra'nın ise ordusuna yeni ejderhalar katarak güçlendiği bir tabloda başlıyor. Savaşın dengelerini değiştirecek olan Gullet Savaşı'nda, Amiral Sharako Lohar komutasındaki Triarchy filosu, Velaryon ablukasını kırmak için harekete geçerken, Rhaenyra'nın oğlu Jace, ejderhasıyla donanmaya karşı gökyüzündeki yerini alıyor.

George R.R. Martin imzalı Ateş ve Kan'dan (Fire & Blood) uyarlanan ve Game of Thrones'tan 200 yıl öncesini anlatan dizide Gullet Savaşı, kritik bir dönüm noktası olarak öne çıkıyor.

4 sezonda tamamlanması beklenen House of the Dragon'un 8 bölümlük 3. sezonu, Türkiye'de HBO Max ve TV+'ta 22 Haziran'da gösterilmeye başlandı. Her hafta yeni bir bölüm gelecek.

Independent Türkçe, Deadline, Variety


Eski aşçısı da Kylie Jenner'ı dava etti: Düşük yaptım

Kylie Jenner, eski özel aşçısının açtığı yeni bir davayla karşı karşıya (AFP)
Kylie Jenner, eski özel aşçısının açtığı yeni bir davayla karşı karşıya (AFP)
TT

Eski aşçısı da Kylie Jenner'ı dava etti: Düşük yaptım

Kylie Jenner, eski özel aşçısının açtığı yeni bir davayla karşı karşıya (AFP)
Kylie Jenner, eski özel aşçısının açtığı yeni bir davayla karşı karşıya (AFP)

Kylie Jenner'ın eski özel aşçısı şoke edici yeni bir davada, yoğun iş yükünün düşük yapmasında rol oynadığını iddia ediyor.

Los Angeles Times'a göre pazartesi günü Los Angeles Üst Mahkemesi'nde açılan davada 28 yaşındaki Jenner'ın eski özel aşçısının, uzun saatler çalışıp yorucu görevler üstlendikten sonra Şubat 2025'te düşük yaptığı iddia ediliyor. Dava dilekçesinde, işletme yönetim şirketi Tri Star da davalı olarak yer alıyor.

Los Angeles Times, şefin adını açıklamadı. Kadının avukatı Della Shaker, gazeteye şöyle konuştu: 

Ünlü olmak, kimseyi Kaliforniya'nın iş kanunlarından muaf tutmaz. Mahkemede delilleri sunmayı ve gerçeklerin kendilerini göstermesine izin vermeyi dört gözle bekliyoruz.

LA Times'ın incelediği dava dilekçesine göre özel şef, Kasım 2024'te Jenner'ın yanında çalışmak üzere işe alındığını ve ertesi ay, üç aylık hamile olduğundan "sağlığını korumak için makul düzenlemelere ihtiyaç duyduğunu" amirlerine bildirdiğini söylüyor.

Ancak dava dilekçesine göre Jenner'ın eski aşçısı, yılbaşı gecesi hâlâ "ağır yiyecekleri caddenin karşısına ve yokuş yukarı yardım almadan taşımak zorunda kaldığını" ve bunun ardından "başının döndüğünü, boğulmaya ve nefes nefese kalmaya başladığını, destek istemek zorunda kaldığı güvenlik personelinin müdahale ederek kendisine su verip yardımcı olduğunu" öne sürüyor.

LA Times'a göre eski şef, Jenner'ın çocuğunun şubat başlarında Palm Springs'te düzenlenen doğum günü partisinde çalışırken kendisine "yeterli destek" sağlanmadığını iddia ediyor.

Dilekçede aşçının "yorgunluk ve dayanılmaz fiziksel zorlanma" nedeniyle "duygusal çöküş yaşadığı" ve akşam saatlerinde, "uzun süreli yoğun iş yükünün sonucunda vücudunun her yerinde aşırı fiziksel bitkinlik ve ağırlık hissettiği" savunuluyor.

Dilekçede, ertesi sabah kanama geçiren kadının acil servise gittiği ve burada, "doğmamış çocuğunu kaybettiğini" öğrendiği söyleniyor.

The Independent cevap hakkı için Tri Star ve Jenner'ın temsilcisiyle temasa geçti.

Konuyla ilgili yorum istenen Shaker, The Independent'a şunları söyledi: 

Yasalar; servet, nüfuz veya kamuoyundaki tanınırlığa bakılmaksızın herkese eşit uygulanır. Müvekkilimiz de Kaliforniya'daki her çalışana tanınan aynı korumayı hak ediyor.

Pazartesi günü açılan bu dava, Jenner'ın karşı karşıya kaldığı davaların sonuncusu. Nisanda da temizlikçileri birbirinden ayrı davalar açmıştı.

Eski temizlikçilerinden ilki Angelica Hernandez Vasquez, Jenner'ın Los Angeles'taki evinde diğer çalışanların "düşmanca ve dışlayıcı davranışlarına maruz kaldığını" ve Eylül 2024'ten Ağustos 2025'e kadar "toksik ve istismarcı bir ortamda" çalıştığını iddia ederek dava açmıştı.

Juana Delgado Soto da Jenner aleyhine ayrı bir dava dilekçesi sunarak ırk ayrımcılığı, kötü muamele, ücretlerin ödenmemesi ve kötü muameleyle ayrımcılığın önlenmemesi veya telafi edilmemesi gibi iddialarda bulunmuştu.

Independent Türkçe


Şrek'in Eşek'i kendi filmine kavuşuyor

Broadway'de oynanan Şrek müzikali pek çok ödül kazanmıştı (DreamWorks)
Broadway'de oynanan Şrek müzikali pek çok ödül kazanmıştı (DreamWorks)
TT

Şrek'in Eşek'i kendi filmine kavuşuyor

Broadway'de oynanan Şrek müzikali pek çok ödül kazanmıştı (DreamWorks)
Broadway'de oynanan Şrek müzikali pek çok ödül kazanmıştı (DreamWorks)

İlk filmi 2001'de vizyona giren serinin son halkasını Şrek (Shrek) hayranları merakla beklerken sevilen bir karaktere dair haber geldi. 

Universal Pictures, Eşek (Donkey) karakterinin adını taşıyan filmin 30 Haziran 2028'de sinemalarda izleyicilerle buluşacağını duyurdu.

Tüm uzun metraj Şrek filmlerinde Eşek'i seslendiren Eddie Murphy'nin bu yapımda da aynı görevi üstleneceği açıklandı. 

Eşek'in köken hikayesinin anlatılacağı projeyi, Lego Ninjago Filmi'nin (The Lego Ninjago Movie) yönetmenlerinden Charlie Bean ve pek çok önemli animasyonda storyboard sanatçısı olarak görev yapan Matt Flynn çekecek. 

Murphy geçen sene ScreenRant'e verdiği röportajda projeyi şu ifadelerle duyurmuştu:

Eşek'in kendi filmi olacak, ejderha eşi ve yarısı ejderha yarısı eşek olan çocuklarıyla ilgili kendi küçük hikayesi anlatılacak. Gerçekten komik bir hikaye yazıldı.

Diğer yandan Şrek 5'in de gelecek yaz vizyona girmesi bekleniyor. 

Başka görevlerde de olsa ilk film dışında seride yer alan Walt Dohrn, Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi'nin (Minions: The Rise of Gru) yönetmenlerinden Brad Ableson ve Şrek 2'yi çeken Conrad Vernon'ın yönettiği Şrek 5'in bu yaz izleyicilerle buluşması bekleniyordu ancak gösterim tarihi defalarca ertelendi. 

Yeni filmde Şrek'i Mike Myers, Prenses Fiona'yı Cameron Diaz, Eşek'i Murphy bir kez daha seslendirirken ekibe Zendaya da katılıyor. 

2002'de verilmeye başlanan En İyi Animasyon Oscar'ını ilk Şrek filmi almıştı.

Serinin son filmi Şrek: Sonsuza Dek Mutlu'nun (Shrek Forever After) üzerinden de epey vakit geçti. 

Hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin pek beğenmediği yapım 16 yıl önce vizyona girmişti. 

4 Şrek filmi, toplamda 3 milyar dolara yakın küresel gişe hasılatına ulaşmayı başardı. 

Independent Türkçe, Deadline, Hollywood Reporter, Variety