Deadpool'un yönetmeni ilk film için aldığı "şoke edici" maaşı açıkladı

Fotoğraf: 20th Century Studios
Fotoğraf: 20th Century Studios
TT

Deadpool'un yönetmeni ilk film için aldığı "şoke edici" maaşı açıkladı

Fotoğraf: 20th Century Studios
Fotoğraf: 20th Century Studios

Deadpool'un yönetmeni Tim Miller, Ryan Reynolds'ın 2016 yapımı süper kahraman filmi için kendisine ödenen şoke edici maaşı açıkladı.

Miller, ilk Deadpool'u çekmek için projeye dahil olduğunda daha önce hiç uzun metraj bir film çekmemişti.  

Küfürlü süper kahraman filmi Marvel için büyük bir hit olmuş ve gişede dünya çapında 782 milyon dolardan fazla kazanmıştı. Yapımın başarısı sayesinde 2018'de Deadpool 2 ve 2024'te Deadpool & Wolverine olmak üzere iki devam filmi çekilmişti.

Geçen aylarda vizyona giren Deadpool & Wolverine, ABD gişesinde 205 milyon dolar hasılat elde ederek +18 filmler arasında gelmiş geçmiş en iyi açılışı yapmıştı.

Üç filmden sadece ilkini yöneten Miller, yapımın büyük başarısına rağmen ilk yönetmenlik deneyiminin pek de "kârlı" olmadığını söyledi.

Collider'a konuşan Miller, iki yıllık çalışma süreci de dahil olmak üzere filmi yönetmek için tam olarak ne kadar para aldığını da açıkladı.

Miller "Bilmiyor olabilirsiniz ama Hollywood'da ilk kez bir film yönetmek pek kârlı bir iş değil ve size net bir şekilde söyleyeyim" dedi.

Deadpool'u yönetmek için 225 bin dolar aldım.

Miller şöyle devam etti:

Kulağa çok fazla para gibi geldiğini biliyorum ama iki yıl süren bir iş için pek de fazla para değil.

Netflix dizisi Love, Death & Robots ve Terminatör: Kara Kader (Terminator: Dark Fate) gibi projelerde yönetmenlik yapan Miller, bu deneyime hâlâ "minnettar" olduğunu vurguladı.

Miller "Minnettar olmadığımdan değil, çok minnettarım, çünkü ilk kez yönetmenlik yaptığınızda böyle olması gerekir" dedi.

Menajerim 'Dostum, The Walking Dead'in bir bölümünden daha çok para kazanırsın demişti.

Miller, basın kuruluşuna, artık devasa bir seri haline gelen bu şeyin bir parçası olduğu için "eşsiz bir şekilde şanslı" hissettiğini söyledi.

Görsel kaldırıldı.
Fotoğraf: Marvel

"Aklıma gelen ikinci şey de şu, keşke yönetmenlik anlaşmalarım satıştan pay almayı içerseydi de bütün bunlardan biraz para kazanabilseydim" dedi.

2018'de gösterime giren ikinci Deadpool'un yönetmenliğini David Leitch üstlenirken Shawn Levy'nin yönettiği üçüncü filmde Reynolds'ın karşısında Wolverine'i (2019'da Fox'u satın aldıktan sonra Disney'in haklarına yeni sahip olduğu bir karakter) canlandıran Hugh Jackman yer alıyordu.

Film, hayranların beğenisini kazandığı halde eleştirmenlerce çok sevilmemişti. The Independent'ın TV eleştirmeni Clarisse Loughrey, iki puan verdiği değerlendirmesinde devam filmini "sıkıcı ve sinir bozucu, şirket birleşmesi tadında bir film" diye nitelemişti.

Loughrey şöyle yazmıştı:

Reynolds, karakterin muhtemelen görüp görebileceğimiz en aslına sadık versiyonu ve Marvel Sinematik Evreni'ndeki varlığı, yönetmen Shawn Levy bunları filmde anlaşılır bir şekilde nasıl yakalayacağını tam olarak bilemese de en azından aksiyon sekanslarında figüranları kullanmak için eğlenceli ve haylaz yeni yollar sunuyor.

Independent Türkçe



Kanserli hücreleri normale çevirebilen teknoloji geliştirildi

Bilim insanları kanserli hücreleri eski haline çevirerek tedavinin yan etkilerini azaltmayı umuyor (Unsplash)
Bilim insanları kanserli hücreleri eski haline çevirerek tedavinin yan etkilerini azaltmayı umuyor (Unsplash)
TT

Kanserli hücreleri normale çevirebilen teknoloji geliştirildi

Bilim insanları kanserli hücreleri eski haline çevirerek tedavinin yan etkilerini azaltmayı umuyor (Unsplash)
Bilim insanları kanserli hücreleri eski haline çevirerek tedavinin yan etkilerini azaltmayı umuyor (Unsplash)

Kanserli hücreleri sağlıklı hallerine geri çevirebilen bir yöntem geliştirildi. Hayvan deneylerinde başarılı sonuç elde eden bilim insanları, mevcut tedavilerde ortaya çıkan yan etkileri azaltmayı umuyor.

Kemoterapi gibi mevcut kanser tedavilerinde, tümör hücreleri öldürülerek hastalık kontrol altına alınıyor. 

Ancak bu süreçte sağlıklı hücrelerin de zarar görmesi, sancılı bir tedaviye neden oluyor. Başarıya ulaşılması durumunda kanser tedavi edildiği ve hastanın hayatı kurtulduğu için yöntem uygulanmaya devam ediyor.

Bilim insanları hastaya zarar vermeyecek etkili bir yöntem bulmaya çalışırken, kanserli hücrelerin eski haline dönüştürülmesi fikri son yıllarda gittikçe ilgi çekiyor. 

Daha önceki araştırmalarda lösemi ve meme kanseri gibi hastalıklarda kanserli hücreyi dönüştürmenin mümkün olduğu görülmüş ancak hangi gen veya proteinlerin bunu sağladığı saptanamamıştı.

Sürecin tam olarak nasıl işlediğinin anlaşılamaması, bilim insanlarının tedaviyi geliştirmesi önünde engel teşkil ediyordu. 

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden araştırmacılar, kalın bağırsak kanserindeki hastalıklı hücreleri, normale çevirebilen yeni bir teknoloji geliştirdi. 

Normal hücre gelişiminin gen ağını içeren bir dijital model kullanan ekip, bağırsak duvarındaki hücrelerin değişmesini sağlayan bazı molekülleri tespit etti.

Modelde bu düzenleyicileri baskılayarak hücrelerin normale yakın bir duruma geri dönmelerini sağladılar. Bu sayede herhangi bir hücre zarar görmeden kanser ortadan kaldırıldı. 

Bulguları farelerde de test eden ekip, başarılı sonuçlar elde ettiklerini aktarıyor. 

Araştırmacılar dijital model sayesinde, fare beyinlerinin hipokampus bölgesindeki hücre dönüşümünü sağlayan 4 ana düzenleyiciyi de saptadı. Bu bulgu, beyin kanserinin yayılmasını inceleyip tersine çevirme çalışmalarına katkı sağlama potansiyeli taşıyor. 

Ayrıca yeni teknoloji, diğer kanserlerdeki hücrelerin değişim sürecini daha iyi anlayıp tedavi etme yolunda sistematik bir yol haritası çizme imkanı sunuyor. 

Hakemli dergi Advanced Science'ta yayımlanan çalışmaya liderlik eden Kwang-Hyun Cho "Kanserli hücrelerin tekrar normal hücrelere dönüştürülebilmesi şaşırtıcı bir olgu" diyerek ekliyor:

Bu araştırma, kanserli hücrelerin normal hücrelere geri döndürerek yenilikçi bir tedavi konseptini ortaya koyuyor. Ayrıca normal hücrelerin değişme sürecinin sistematik analizi yoluyla, kanserin tersine çevrilmesi için hedeflerin belirlenmesine yönelik temel teknolojiyi de geliştiriyor.

Independent Türkçe, New Atlas, IFLScience, Advanced Science