Timothee Chalamet hayranları Estonya'nın Eurovision'a göndereceği sanatçıyı konuşuyor

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP
TT

Timothee Chalamet hayranları Estonya'nın Eurovision'a göndereceği sanatçıyı konuşuyor

Fotoğraf: AP
Fotoğraf: AP

Timothee Chalamet hayranları, Dune yıldızına çarpıcı bir benzerlik gösteren Estonya'nın Eurovision Şarkı Yarışması katılımcısına destek verdi.

Mayısta İsviçre'nin Basel kentinde Estonya'yı temsil edecek 33 yaşındaki Tommy Cash, Charli XCX'in Delicious şarkısında yer almasıyla ve kendi parçası Espresso Macchiato'yla biliniyor.

Chalamet benzerleri, Wonka aktörünün ekimde New York'ta kendi benzerleri yarışmasına katılmasının ardından geçen yıl manşetlere çıkmıştı. Hayranları şimdi Cash'in yarışmaya katılmış olsaydı kazanabileceğini iddia ediyor.

X'teki kullanıcılar aktöre olan benzerliğine atıfta bulunarak Estonyalı rapçiyi "Tommythee Cashamet" diye adlandırdı ve bir kişi ekledi:

Timothee'ye peruk takmışlar sandım.

Öte yandan başka bir hayran "Dune için ona gerçekten ödeme yapmadılar mı ki bunu yapmak zorunda?" diye şaka yaptı.

Bob Dylan: Tam Bir Bilinmez (A Complete Unknown) yıldızının Bob Dylan peruğunu Cash'in şık saçlarıyla değiştirmesini öneren bir başka kişiyse "Timothée senin için yaklaşan bir biyografi filmim var" dedi.

Bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması 13 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek ve Birleşik Krallık'ın (BK) katılımı gelecek ay yarışmanın son başvuru tarihinden önce açıklanacak.

Timothee her şeyi yapıyor

Müzik yapımcısı David May, BBC Studios North'un yönetici yapımcısı Andrew Cartmell'la birlikte bu yılki yarışmacı arayışına öncülük ediyor.

Eurovision hayranları, BBC Radio 1'de görünüşe göre tesadüfen duyurulan haberin ardından, country grubu Remember Monday'in BK'nin bu yılki Eurovision katılımcısı olabileceğinden şüpheleniyor.

Sunucu Vicky Hawkesworth bu ay canlı yayında şunları söyledi:

Şimdi biraz Eurovision hakkında konuşmamız gerekiyor çünkü bu yıl farklı bir yol izledik. Bu yıl country temasını seçtiler ve country hâlâ kendine has bir dönem geçiriyor, bunu görmekten gerçekten memnunum.

cdfvgh
Remember Monday'in BK'nin bu yılki Eurovision katılımcısı olacağı söyleniyor (YouTube)

Beyoncé'nin Cowboy Carter'la Grammy'de yılın albümünü kazandığını gördük ve şimdi de Remember Monday adlı bu kadın grubu bu yıl Eurovision'da bizi temsil edecek.

Özellikle de BK'yi kimin temsil edeceğine dair henüz resmi açıklama yapılmadığı düşünüldüğünde, bu haber pek çok kişiyi şaşırttı.

Bir hayran, "Bu haberi vermek için ne kadar kafa karıştırıcı bir yol" dedi ve "Heyecan yaratmaya ne oldu?" diye ekledi.

BBC yorum yapmayı reddetti.

Independent Türkçe



Meşhur zombi serisinin yönetmeni: "Vahşet kaçınılmaz"

Danny Boyle'un uzun zamandır beklenen devam filmi 28 Yıl Sonra, iPhone 15 Pro Max'le çekildi (Sony Pictures Releasing)
Danny Boyle'un uzun zamandır beklenen devam filmi 28 Yıl Sonra, iPhone 15 Pro Max'le çekildi (Sony Pictures Releasing)
TT

Meşhur zombi serisinin yönetmeni: "Vahşet kaçınılmaz"

Danny Boyle'un uzun zamandır beklenen devam filmi 28 Yıl Sonra, iPhone 15 Pro Max'le çekildi (Sony Pictures Releasing)
Danny Boyle'un uzun zamandır beklenen devam filmi 28 Yıl Sonra, iPhone 15 Pro Max'le çekildi (Sony Pictures Releasing)

2002 yapımı 28 Gün Sonra'nın (28 Days Later) uzun süredir beklenen devamıyla 20 yılı aşkın bir sürenin ardından geri dönen yönetmen Danny Boyle ve yazar Alex Garland, 28 Yıl Sonra (28 Years Later) hakkında merak edilenleri yanıtladı. 

Milyoner'le (Slumdog Millionaire) 2009'da En İyi Yönetmen Oscar'ını kazanan Danny Boyle, "Filmdeki vahşet ve cinsellik sahneleri hakkında stüdyodan 'Buraları keselim' gibi bir uyarı aldınız mı?" sorusunu şöyle cevapladı:

Korkuya dair en müthiş şeylerden biri şu ki, hikayenizin etkileyiciliğini en üst seviyeye çıkarmanız bekleniyor. Bunu dramalarda ya da romantik filmlerde de bekleyebilirler ama korkuda vahşet kaçınılmaz, en azından kısmen. Biz bunu arka planda çocuklar ve doğanın güzelliğiyle temsil edilen bir masumiyet anlayışıyla karşı karşıya getirmeye bayıldık. Bu iki güç, etkinin en üst seviyeye çıkmasını sağladı. Bizim prensibimiz buydu ve stüdyo da bunu destekledi.

Alex Garland'a da seriyi devam ettirecek filmin senaryosunu yazıp yazmadığı soruldu.

Ünlü senarist, "Kısa cevap şu: Fikrim var, plan yaptım ama senaryo yok. Ne olacak göreceğiz" dedi. 

Alfie Williams, Jodie Comer, Aaron Taylor-Johnson ve Ralph Fiennes gibi yıldızların rol aldığı film, eleştirmenler tarafından beğenildi. 

Çarşamba günü Londra'da yapılan dünya prömiyeri sonrasında halihazırda 141 incelemeyle eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da yüzde 92'lik bir beğeni puanı yakalayan yapım, son derece güçlü bir çıkış yaptı. 

28 Yıl Sonra'nın bu skoru, seri için bir rekora işaret ediyor. 28 Gün Sonra, yüzde 87'lik bir beğeni oranına sahip. 28 Hafta Sonra'nın (28 Weeks Later) skoru ise yüzde 72.

Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter