Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının askıya alınması çağrısında bulundu.
Yunan resmi haber ajansında yer alan habere göre, Dendias'ın AB Komisyonu'nun Komşuluk İlişkileri ve Genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi'ye bir mektup yazdığı ve mektupta Ankara’yı hedef aldığı belirtildi.
Bakan Dendias mektupta, Türkiye'nin Doğu Akdeniz’deki adımlarını sürdürdüğünü belirterek "AB, Türkiye'nin Birliğe karşı süregelen yasa dışı tavırlarını tasvip etmediğinin göstergesi olarak Gümrük Birliği anlaşmasının tamamen askıya alınmasını düşünmelidir" dedi.
Türkiye, Doğu Akdeniz'deki petrol ve gaz rezervleri konusunda Yunanistan ve Kıbrıs ile çatışma içinde.
Geçen haftaki zirvenin sonunda Avrupa Birliği liderleri, Türkiye'nin Akdeniz'deki "tek taraflı eylemlerini" kınadı.
AB, Ankara'yı, Aralık ayında yapılacak bir sonraki zirvede politikasını değiştirmediği takdirde yaptırım uygulamakla tehdit etti.
Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının tamamen askıya alınması çağrısında bulundu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias (AFP)
Yunanistan, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının tamamen askıya alınması çağrısında bulundu

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias (AFP)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة