İran'da Cumartesi günü başlayan koronavirüs kısıtlamaları sonrası başkent Tahran'da araç trafiği yüzde 80 azalırken, ülke genelinde şehirler arası seyahat yasaklarını ihlal ede 5 bin sürücüye cezai işlem uygulandı.
İran'da Cumartesi günü başlayan koronavirüs kısıtlamaları üçüncü gününde uygulanmaya devam ediyor. Yasak kapsamında 25 eyalet merkezinde zorunlu olmayan iş yerleri kapatılırken, kırmızı ve turuncu eyaletlere seyahat yasağı getirildi. Başkent Tahran'da ise akşam 21.00'den sabah 04.00'e kadar şehir için trafiğe yasak getirilirken, Tahran Emniyet Müdürlüğü başkentte trafiğin yüzde 80 oranında azaldığını açıkladı. İran Emniyet Müdürü Seyyid Kemal Hadinefer, ülke genelindeki kısıtlamalara ilişkin açıklamasında kırmızı ve turuncu eyaletlerde uygulanan şehirler arası seyahat yasağı sonrası 5 bin sürücüye cezai işlem uygulandığını belirterek, "Emniyet güçleri ülkenin bin 181 noktasında konuşlandırıldı. Kırmızı eyaletler arasındaki seyahatlerde gözle görülür bir düşüş yaşandı. Son 24 saat içerisinde 156 bin araca geri dön uyarısı verdik" dedi.
İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ise katıldığı bir televizyon programında, halkın kısıtlamalara uymaması halinde ölüm oranlarında artış yaşanacağı uyarısında bulunarak, "Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden bir kişi 100 ila 200 kişiye virüsü bulaştırıyor" ifadesini kullandı.
Herirçi, koronavirüs teşhisi alanların kendilerini karantinaya almak zorunda olduklarını belirterek, "Maalesef koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen halkın yüzde 20 ila 25'i halkın arasına karışıyor ve kendilerini karantinaya almıyorlar. Bu durum işimizi çok zorlaştırıyor" dedi.
İran'da koronavirüs kısıtlamaları sonrası 5 bin sürücüye ceza
https://turkish.aawsat.com/home/article/2641951/i%CC%87randa-koronavir%C3%BCs-k%C4%B1s%C4%B1tlamalar%C4%B1-sonras%C4%B1-5-bin-s%C3%BCr%C3%BCc%C3%BCye-ceza
İran'da koronavirüs kısıtlamaları sonrası 5 bin sürücüye ceza
Tahran'da koruyucu maske takan İranlı kadınlar (EPA)
İran'da koronavirüs kısıtlamaları sonrası 5 bin sürücüye ceza
Tahran'da koruyucu maske takan İranlı kadınlar (EPA)
لم تشترك بعد
انشئ حساباً خاصاً بك لتحصل على أخبار مخصصة لك ولتتمتع بخاصية حفظ المقالات وتتلقى نشراتنا البريدية المتنوعة
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yaptığı toplantıdan (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şera ve SDG lideri Mazlum Abdi, 10 Mart 2025'te SDG'nin Suriye ordusuna entegre olma anlaşmasını imzalarken (EPA)
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, geçtiğimiz salı günü Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirdikleri görüşmede, SDG’nin Suriye ordusuna entegrasyonu anlaşmasının uygulanmasını ele aldılar. (Dışişleri Bakanlığı)
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Suriye Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, geçtiğimiz ağustos ayında Ankara ile Şam arasında askeri iş birliğine ilişkin mutabakat zaptının imzalanması sırasında (Milli Savunma Bakanlığı)
Suriye'nin kuzeyinde tünelleri temizleme çalışması yapan Türk askerleri (Milli Savunma Bakanlığı)
GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn’ın katılımıyla Lübnan Bayındırlık Bakanı Fayez Rassami ile belgeleri imzaladı, 26 Kasım (AFP)
Total Energies tarafından yayınlanan bu tarihsiz fotoğraf, 16 Ağustos 2023 Çarşamba günü Akdeniz'deki yerine ulaşan Transocean Barents sondaj platformunu gösteriyor